Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon vijesti o lošem zdravlju

Kim Jong Un se pojavio u javnosti: Državni medij objavio da je otvorio tvornicu gnojiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kim Jong Un se po prvi put pojavio u javnosti nakon što su objavljene neslužbene informacije da je u kritičnom zdravstvenom stanju.

Sjevernokorejski državni medij KCNA objavio je da se Kim Jong Un pojavio u javnosti nakon 20 dana izbivanja. Navodno je otvorio tvornicu gnojiva, zbog čega su ljudi započeli "gromoglasno izvikivati 'hura'", prenio je BBC.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Južnokorejska novinska agencija YNA je također objavila da je Jong Un otvorio tvornicu, kao i sliku s otvaranja. Na slici se vidi da se Jong Un smije i hoda s ljudima. 

Nagađanja o njegovu zdravlju su krenula kada se nije pojavio na proslavi obljetnice rođendana svoga djeda Kim Il Sunga, održanog 15. travnja. ll Sung je osnivač Sjeverne Koreje, zbog čega se taj dan smatra najvažnijim datumom te zemlje.

Južnokorejski ministar za Sjevernu Koreju rekao je kako je Kim Jong Un preskočio proslavu jer se čuva koronavirusa, a ne zato što je bolestan. Ipak, nijednom se dosada nije dogodilo da sjevernokorejski vođa izostane s javne ceremonije na godišnjicu rođenja Kim II Sunga.

Južnokorejski Daily NK objavio je da je sjevernokorejski vođa podvrgnut kardiovaskularnom zahvatu zbog previše rada te da se nakon zahvata oporavlja u vili u Hyangsanu, a CNN je 21. travnja objavio vijest da američke tajne službe prate informacije da je Jong Un u smrtnoj opasnosti zbog operacije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene