Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubili Donjeck i Luhansk?

Kijev 'nemoćan' u gušenju pobune na istoku, SAD presrele 'naredbe iz Moskve'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privremeni ukrajinski predsjednik Oleksander Turčinov priznao je kako su ukrajinske snage nemoćne u gušenju nemira proruskih aktivista na istoku Ukrajine.

Turčinov je medijima poručio kako je glavni zadatak ukrajinskih snaga sada sprječiti daljnje širenje nemira po Ukrajini, obzirom da su regije Donjeck i Luhansk očito izvan njihovog dosega.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Slika nije dostupna Poruka separatistima Referendum donio tenzije: 'To je korak u ponor'

Pruvremeni ukrajinski predsjednik dodao je kako su ukrajinske snage u stanju pune pripravnosti, zbog straha od ruske invazije, prenosi BBC.

Ukrajina: Separatisti zauzeli Lugansk, ne žele pregovarati bez ukidanja sankcija!

"Želim otvoreno reći da ovog trenutka sigurnosne strukture nisu sposobne brzo vratiti situaciju u Donjecku i Luhansku pod kontrolu", poručio je Turčinov tijekom sastanka s regionalnim guvernerima.

Priznao im je kako su snage sigurnosti zadužene za zaštitu građana bespomoćne u borbi protiv proruskih militanata. "štoviše, neke od tih jedinica pomažu ili surađuju s terorističkim skupinama", istaknuo je.

Na kraju je rekao kako je glavni zadatak zaustaviti širenje terorističke prijetnje na područje harkova i Odesse.

Kerry: Znamo otkud naredbe dolaze

Američki državni tajnik John Kerry izvjestio je medije kako SAD imaju dokaz koji stavjla Rusiju iz pobune na istoku Ukrajine. Informacija je stigla u trenutku kad su proruske snage zauzele vladinu zgradu u Luhansku, prenosi Telegraph.

Kerry je rekao kako su američki obavještajci čuli i snimili poruke koje su militantima stigle iz Moskve. "Znamo tko točno daje te naredbe, znamo otkud dolaze. Obavještajne službe upravo rade snimke tih razgovora u kojima obavještajni operativci primaju naredbe iz Moskve, u kojima svatko može razaznati razlike u naglascima, idiomima i jeziku", rekao je Kerry.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene