Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon usvojen 2010.

Kemijska kastracija za silovatelja maloljetnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja namjerava kemijski kastrirati višestrukog silovatelja maloljetnih djevojčica i to će biti prvi slučaj upotrebe takve kazne koja je predviđena kaznenin zakonom usvojenim 2010. godine, objavili su u srijedu južnokorejski mediji.

Kazna kemijske kastracije provest će se na 45-godišnjem osuđeniku, koji je osuđen zbog četiri silovanja ili pokušaja silovanja djevojčica mlađih od 13 godina, a koje je počinio u razdoblju između 1984. i 2002. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..."

>> Moldavija ozakonila kemijsku kastraciju pedofila

"Stručna procjena je da se radi o osobi seksualno devijantnog ponašanja koja napada maloljetnu djecu", kazao je za južnokorejske medije glasnogovornik Ministarstva pravosuđa.

Zakon usvojen 2010. predvidio je kaznu kemijske kastracije nad onim seksualnim prijestupnicima za koje se smatra da su u stanju ponoviti kazneno djelo. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene