Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi zakon odnosi se i na strance

Moldavija ozakonila kemijsku kastraciju pedofila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moldavski parlament ozakonio je obaveznu kemijsku kastraciju osuđenika za seksualno zlostavljanje djece mlađe od 15 godina, javlja BBC.

Novi zakon odnosi se i na Moldavce i na strance osuđene za pedofiliju u toj zemlji. Silovatelji će također biti podložni primjeni kemijske kastracije, ali će se o njoj odlučivati od slučaja do slučaja.  Mnogi Moldavci smatraju da je njihova zemlja postala odredište seksualnog turizma. Čak 55 posto osuđenih za pedofiliju u posljednje dvije godine su stranci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Akcija Armagedon U susjedstvu uhićeno sedmero pedofila: Seksualno zlostavljali djecu od 3 do 14 godina, širili dječju pornografiju Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima

>> Južna Koreja uvela kemijsku kastraciju osuđivanih pedofila

Kemijska kastracija je uzimanje hormona koji suzbijaju proizvodnju testosterona i i smanjuju seksualnu želju. Moldavski Amnesty International osudio je usvajanje zakona, priopćivši da je pravo na fizički i psihički integritet temeljno ljudsko pravo. Zakon o obaveznoj kemijskoj kastraciji pedofila imaju Poljska i Rusija, a u Njemačkoj i Češkoj ono se provodi na dobrovoljnoj bazi u zamjenu za manju kaz nu. Moldavski zakon stupa na snagu 1. srpnja.  (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene