Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen dan prije za seksualno uznemiravanje

Cain ne odustaje od kandidature za predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnik Herman Cain odbacio je optužbe za seksualno uznemiravanje nekoliko žena i rekao da ga se time neće prisiliti da odustane od republikanske nominacije za američke predsjedničke izbore 2012. godine.

'To se neće dogoditi', rekao je Cain na tiskovnoj konferenciji, odgovarajući na upit o mogućem odustajanju od predsjedničke nominacije.

Pročitajte i ovo Dalibor Matanić Idući korak Oglasio se ministar Božinović o slučaju Dalibora Matanića: "Policija nije primila prijavu, ali..." Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!"

Cain se po mnogim anketama nalazi na vodećem mjestu među kandidatima za republikansku nominaciju iako nikada nije obnašao nijednu javnu dužnost. Sazvao je konferenciju kako bi odgovorio na tvrdnje Sharon Bialek iz Chicaga, koja ga je jučer optužila za pokušaj seksualnog napastvovanja 1997. godine. Ona je jedna od četiriju žena koja Caina optužuju za seksualno uznemiravanje, ali je prva koja je to učinila javno.

Izjavio je da Bialek nikada nije vidio dok se nije pojavila na televiziji. 'To što ona govori jednostavno se nije dogodilo', rekao je. Nazvao ju je produktom 'demokratske mašine' s ciljem potkopavanja njegove kandidature.

Cain, bivši predsjednik upravnog odbora lanca restorana brze hrane Godfather's Pizza, pokušava zaustaviti urušavanje svoje dosad plodne kampanje, jer ankete pokazuju da su mu ove optužbe jako naštetile. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene