Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od kandidata Republikanske stranke za predsjedničke izbore u SAD-u Herman Cain odbacio je optužbe za spolno uznemiravanje koje je protiv njega iznijela jedna žena.


U izjavi za televiziju ABC Cain je rekao da će održati tiskovnu konferenciju o tim optužbama i dodao da nastavlja utrku za stranačke izbore.

Sharon Bialek, majka trinaestogodišnjeg djeteta, optužila je Caina, nakon još dviju žena koje su htjele ostati neimenovane, da ju je napao tijekom susreta u srpnju 1997. u Washingtonu, koji je s njim dogovorila kako bi joj pomogao pronaći posao.

Rekla je da joj je Cain na tom susretu, nakon večere, ‘uvukao ruku pod suknju’ i privukao joj glavu prema svojim koljenima dok su bili sami.

‘Upozorila sam ga da prestane i on je to učinio’, dodala je. Napomenula je da govori uime ‘svih žena koje su spolno uznemiravane’.

‘Sve optužbe protiv Caina za spolno uznemiravanje potpuno su neutemeljene. Cain nikada nikoga nije spolno uznemiravao’, ističu u priopćenju njegovi suradnici u stranačkoj kampanji, nekoliko minuta nakon tiskovne konferencije Sharon Bialek koja je bila u pratnji slavne odvjetnice za prava žena Glorije Allred. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Cain ne odustaje od kandidature za predsjednika Slika nije dostupna SAD: Vodeći savjetnici u kampanji konzervativca Newta Gingricha dali ostavke
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju