Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alarmantno stanje u Kanadi

Vatrena stihija guta sve pred sobom: "Kada iziđete vani, počnete se gušiti"

Aktualno Galerija Požari na Kanarskim otocima - 1 Požari na Kanarskim otocima - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Požari na Kanarskim otocima - 2 Požari na Kanarskim otocima - 2 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Požari u Kanadi Požari u Kanadi Foto: Vijesti Nove TV u 14 +0 Požari na Kanarskim otocima - 3 Galerija 1/4 >>
Požar koji je zahvatio Tenerife proširio se na šest općina, a vatra prijeti i Kanadi, koja proživljava najgoru požarnu sezonu dosad.

Širi se požar koji je zahvatio kanarski otok Tenerife.

Vatrena stihija zahvatila je šest općina. Gori dvije tisuće hektara površine u krugu od 31 kilometara. Teren je iznimno težak za gašenje zbog brojnih kamenitih usjeka. Evakuirano je najmanje 3800 ljudi.

"Kada iziđete vani, počnete se gušiti. Kao da vam je nešto zapelo u grlu", rekla je Alba Gil (37), stanovnica sela La Esperanza gdje su vlasti naredile ljudima da ostanu u kućama zbog gustog dima. Ona i njezina obitelj bili su budni do 4 sata ujutro strahujući od požara u planini.

Požar, koji je izbio u srijedu, progutao je površinu od 2600 hektara.

"Noć je bila jako teška... Ovo je najgori požar koji smo imali na Kanarskim otocima u zadnjih 40 godina", rekao je čelnik regije Fernando Clavijo na konferenciji za novinare,

Pročitajte i ovo Boysi dolaze na sud - 7 grčki mediji Traga se za vođom hrvatskih navijača u Grčkoj: "Porijeklom je iz BiH, pobjegao je s još 10 osoba"

U tijeku je velika evakuacija i na sjeveru Kanade. Tamo golemi požar prijeti gradu Yellowknifeu. Kanada, inače, bilježi najgoru požarnu sezonu ikada. Trenutačno je aktivno više od tisuću požara diljem zemlje.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs komentirao i Banožića Hoće li zabraniti maturalna putovanja u Grčku? Ministar Fuchs odgovorio na važno pitanje

"Postoji mogućnost da bez kiše požar dođe do predgrađa Yellowknifea do vikenda. Približava se, ali imamo vremena za dovršavanje evakuacije zajednice. Sada je proglašena kako bismo omogućili ljudima da voze dok je otvorena autocesta. Moguće je zatvaranje autoceste u bilo kojem trenutku, no vrlo će vjerojatno ostati otvorena do sutra ujutro", poručila je Rebecca Alty, gradonačelnica Yellowknifea.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene