Bande, droga, siromaštvo caruju u najopasnijem gradu na svijetu.


U gradu San Pedro Sula u Hondurasu prošle je godine ubijeno 187 osoba na 100 tisuća stanovnika. Zbog te je crne statistike proglašen najopasnijim gradom na svijetu.

Vezani članci Nicola Gratteri, protumafijaški tužitelj Više od 350 članova mafije na najvećem suđenju u Italiji: ''Oni su vlast'' Pogubljenje, ilustracija Prvi put nakon 68 godina: Pogubljena žena zbog otmice i ubojstva žene u osmom mjesecu trudnoćeSamo za usporedbu, Detroit, najopasniji grad za život u SAD-u, ima je 2014. 48 ubojstava na sto tisuća stanovnika.

Bande, droga, siromaštvo caruju u San Pedro Suli. To najviše ide na ruku mafijaškim organizacijama.Više od polovice obračuna između narko-kartela u srednjoj Americi se dogodi u Hondurasu u kojem je pronađen i prvi pokretni laboratorij za kokain na svijetu. Od ukupne količine kokaina koji se pojavljuje na tržišt Srednje Amerike, polovica se prodaje u Hondurasu.Velika većina ubojstava ostane neriješena, a 2008. bilo ih je toliko da su mrtvačnice morale iznajmljivati hladnjače jer nisu imale gdje držati sva tijela.

Ako ne želite biti ubijeni, ne idite na odmor u...

Po zakonu svaka osoba u Hondurasu može posjedovati pet komada vatrenog oružja. Prije dvije godine zatvorenici su preuzeli jedan zatvor, a država je odustala od obračuna s njima.

Više od 65 posto stanovnika živi ispod granice siromaštva, a samo 15 posto ima vodu za piće, piše Business Insider.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook