Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Korak prema socijalizaciji

Nova ideja: Može li ovaj iznos pomoći mladima koji se bore s problemima da više izlaze među ljude?

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Neki južnokorejski mladi toliko su odsječeni od svijeta da im vlada nudi 500 dolara mjesečno kako bi "ponovno ušli u društvo".

Ministarstvo za ravnopravnost spolova i obitelj objavilo je ovaj tjedan da će osigurati do 650.000 korejskih vona (oko 500 dolara) mjesečno izoliranim mladim ljudima, u pokušaju da podrže njihovu "psihološku i emocionalnu stabilnost te zdrav rast".

Oko 3,1 posto Korejaca u dobi od 19 do 39 godina "povučeni su i usamljeni mladi ljudi", definirani kao oni koji žive u "ograničenom prostoru, u stanju nepovezanosti s vanjskim svijetom dulje od određenog vremenskog razdoblja i imaju primjetnih poteškoća u životu", navodi se u izvješću ministarstva pozivajući se na Korejski institut za zdravstvena i socijalna pitanja.

Mjesečna naknada bit će dostupna osamljenim mladim ljudima u dobi od 9 do 24 godine koji žive u kućanstvu sa zaradom ispod srednjeg nacionalnog dohotka, piše CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija ZA DNEVNIK NOVE TV ''Mentalno zdravlje je goruće pitanje, a posebno ugroženi su mladi'', upozorila je psihologinja i objasnila kako se nositi s tim zdravstvenim poteškoćama

To čini oko 338.000 ljudi diljem zemlje, od kojih je 40 posto započinjalo izolaciju u adolescenciji, prema ministarstvu. Smatra se da su u pitanju različiti čimbenici, uključujući financijske poteškoće, mentalne bolesti, obiteljske probleme ili zdravstvene izazove.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene