Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Twitter računu NASA-e, koji prati više od 20 milijuna ljudi, otkad je predsjednik SAD-a postao Donald Trump hashtag JourneyToMars korišten je tek - jednom.


Twitter račun NASA-e izuzetno je popularan - s 22,4 milijuna sljedbenika, među prvih je 60 računa na toj društvenoj mreži. U zadnjih nekoliko godina jedan od najčešćih hashtagova koje je NASA na tom računu koristila bio je #JourneyToMars, kao simbol cilja NASA-e da u 2030-im godinama pošalje ljude na Mars.

Vezani članci Donald Trump i zastava SAD-a Evo ga, vratio se! Nakon što je suspendiran s društvenih mreža, Donald Trump pronašao način za kontakt sa svojim pristašama Slika nije dostupna Znanstvenici pronašli način kako prkositi Trumpu

No, na dan kada je Donald Trump postao predsjednik SAD-a to se bitno promijenilo. U nekoliko mjeseci Trumpove vlasti ovaj je hashtag korišten samo - jednom. Ipak, malo je vjerojatno da je administracija novog predsjednika intervenirala ne bi li se zaustavilo tvitanje o putovanju na Mars. Vjerojatnije je da nova uprava NASA-e ne daje gotovo nikakvu podršku ovom konceptu, piše Ars Technica.

Naime, po nekim indicijama Trump kani podržati misije koje uključuju aktivnosti na Mjesecu, barem kratkoročno. Planovi za duže razdoblje zasad nisu poznati, barem ne javno. Hoće li to dugoročno gledano blokirati dosadašnje planove NASA-e da pošalje ljude na Mars, ostaje da se vidi. Političke preference Donalda Trumpa zasad ne uključuju stavljanje svemirskog programa među prioritete.