Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Twitter računu NASA-e, koji prati više od 20 milijuna ljudi, otkad je predsjednik SAD-a postao Donald Trump hashtag JourneyToMars korišten je tek - jednom.


Twitter račun NASA-e izuzetno je popularan - s 22,4 milijuna sljedbenika, među prvih je 60 računa na toj društvenoj mreži. U zadnjih nekoliko godina jedan od najčešćih hashtagova koje je NASA na tom računu koristila bio je #JourneyToMars, kao simbol cilja NASA-e da u 2030-im godinama pošalje ljude na Mars.

Vezani članci Prvo sučeljavanje Donalda Trumpa i Joe Bidena - 3 Trump tužio Twitter, Facebook i Google, smatra da je žrtva cenzure: "Ovo je prekrasan razvoj za slobodu govora" Donald Trump zabranjen na Twitteru Ne može ni zaobilazno: Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa

No, na dan kada je Donald Trump postao predsjednik SAD-a to se bitno promijenilo. U nekoliko mjeseci Trumpove vlasti ovaj je hashtag korišten samo - jednom. Ipak, malo je vjerojatno da je administracija novog predsjednika intervenirala ne bi li se zaustavilo tvitanje o putovanju na Mars. Vjerojatnije je da nova uprava NASA-e ne daje gotovo nikakvu podršku ovom konceptu, piše Ars Technica.

Naime, po nekim indicijama Trump kani podržati misije koje uključuju aktivnosti na Mjesecu, barem kratkoročno. Planovi za duže razdoblje zasad nisu poznati, barem ne javno. Hoće li to dugoročno gledano blokirati dosadašnje planove NASA-e da pošalje ljude na Mars, ostaje da se vidi. Političke preference Donalda Trumpa zasad ne uključuju stavljanje svemirskog programa među prioritete. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju