Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POZDRAVILI ODLUKU

Borell potvrdio: "BiH se uskladila s odlukom o uvođenju sankcija Rusiji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borell potvrdio je u srijedu da se i BiH uskladila s odlukom o uvođenju sankcija Rusiji.

Bosna i Hercegovina uskladila se s odlukom o uvođenju sankcija Rusiji, potvrdio je u srijedu visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borell.

Potvrdio je to u Deklaraciji o usklađivanju pojedinih zemalja u vezi s restriktivnim mjerama s obzirom na ruske akcije koje destabiliziraju situaciju u Ukrajini, navodi Dnevni avaz.

U istoj Deklaraciji navedeno je da se osim BiH, odluci pridružuju i zemlje kandidati poput Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Albanije, kao i zemlje EFTA-a.

"One (zemlje koje su se uskladile politikom sankcija) će osigurati da njihove nacionalne politike budu u skladu s ovom Odlukom savjeta EU-a. Europska unija prima na znanje ovu posvećenost i pozdravlja je" navodi se u Deklaraciji o kojoj je govorio Borell.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "OBRAČUN SA SRBIMA" Dodik napustio sjednicu Predsjedništva: "Ako pada Ustav, pada i država"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAPADNI BALKAN TREBA ZAŠTITU Dramatično pismo: ''BiH je u opasnosti, plan o Velikoj Srbiji još je živ, EU i NATO moraju reagirati''

Jedna od mjera s kojom se BiH uskladila je zamrzavanje imovine predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene