Obavijesti Video Pretražite Navigacija
blizu granice s Ukrajinom

Reporterka Dnevnika Nove TV iz mjesta na koje je pao projektil: "Svi su u strahu da bi se ovakvo nešto moglo ponoviti"

Aktualno Galerija +0 Barbara Štrbac Galerija 1/1 >>
NATO i njegove članice pokušavaju umanjiti ozbiljnost incidenta u Poljskoj. Na tu državu pao je projektil i ubio dvije osobe. Nakon prvih neprovjerenih informacija da je riječ o ruskom projektilu - veliki obrat. Zaključeno je da ga je najvjerojatnije ispalila ukrajinska protuzračna obrana. Iz poljskog Przewodowa s više detalja uživo se javila reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

Rusija je u utorak poslijepodne na Ukrajinu ispalila stotinjak projektila i desetak dronova. Približavanje projektila prema Lavovu na zapadu Ukrajine aktiviralo je protuzračni sustav, kojem je zadaća bila štititi taj grad. Vjeruje se da je riječ o raketnom sustavu S-300, sovjetske proizvodnje. Iz još uvijek nepoznatog razloga, projektil iz protuzračnog sustava, umjesto presretanja ruskog projektila, završio je s druge strane obližnje poljske granice.

Barbara Štrbac javila se iz malog mjesta blizu granice s Ukrajinom i kazala: "Tu su svi mogući istražitelji, konvoj policijskih vozila, deseci novinara. Samo mjesto na koje je pao projektil je 300-tinjak metara od mene, ali novinare ne puštaju bliže."

U mjestu u kojem je pao projektil živi oko 500 stanovnika, a mjesto je u ruralnom kraju.

"Svi su u velikom šoku. Ne samo zato što je dvoje poginulo nego i u strahu da bi se nešto takvo moglo ponoviti", kazala je Štrbac i dodala kako je cijeli taj dio Ukrajine već mjesecima u psihozi jer se prije godinu dana tamo zbio incident s migrantima koje je Lukašenko pustio iz Bjelorusije, a zatim su istim putem prošle tisuće izbjeglica iz Ukrajine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbjegnuta eskalacija? Što će pad rakete značiti za nastavak rata u Ukrajini? Stručnjak za DNEVNIK.hr: "Rusija dobro pazi da ne prijeđe granicu"

Barbara Štrbac otkriva što za ove ljude znače preliminarni rezultati istrage, prema kojima projektil nije stigao iz Rusije.

"Preliminarni rezultati daju nadu i umiruju da cijela situacija neće eskalirati. Znamo koliko bi sve skupa bilo ozbiljno da je Rusija ispalila projektil na članicu NATO-a. Sada se čini da to nije tako, vjerujemo da će istraga trajati jako dugo i biti temeljita", izjavila je Štrbac i dodala kako je ukrajinska strana, koja je prvo izjavila da je riječ o projektilu iz Rusije, sad tražila da pošalje i svoj istraživački tim na mjesto nesreće.

Pročitajte i ovo Vladimir Vladimirovič Putin NIZ SE NASTAVLJA Nova misteriozna smrt: Rusija tvrdi da si je visokorangirani pukovnik sam oduzeo život s pet hitaca

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene