Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gaf predsjednika SAD-a

"Jackie, jesi li ovdje? Gdje je Jackie?" Joe Biden zazivao ime stradale kongresne zastupnice

Joe Biden, predsjednik SAD-a
Joe Biden, predsjednik SAD-a Foto: Afp
Predsjednik SAD-a Joe Biden tijekom govora je zazivao ime Jackie Walorski, bivše zastupnice američkog Kongresa koja je u kolovozu poginula u prometnoj nesreći.

Američki predsjednik Joe Biden tijekom govora na konferenciji o gladi počeo je zazivati ime Jackie Walorski, zaboravivši pritom da je spomenuta zastupnica u Kongresu poginula u prometnoj nesreći u kolovozu.

Pročitajte i ovo Beba - 1 MALENOM SE ŽURILO Nije bilo vremena da stignu do bolnice: Beba se rodila u vozilu hitne - "Smijali smo se, radovali i plakali zajedno s mamom"

Biden je zahvalio ostalim organizatorima konferencije o gladi te zatim postavio pitanje: "Jackie, jesi li ovdje? Gdje je Jackie?"

Walorski je, piše Reuters, bila jedna od četiri kongresna zastupnika koja su podnijela prijedlog zakona kojim se financirala konferencija.

Nakon njezine smrti, Bijela kuća je objavila da su predsjednik i prva dama Jill Biden "šokirani i tužni" zbog njezine nesreće.

Pročitajte i ovo Marina Matijević i Martina Bolšec Oblak - 2 brojne nedoumice Bliži se datum kada bi u Zagrebu trebalo zaživjeti razvrstavanje otpada: Glavna tema ovih dana - što ide u koju kantu

Upitana o ovom gafu, glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre rekla je da je on "odavao priznanje njezinom nevjerojatnom radu" te je dodala je Biden namjeravao dočekati njezinu obitelj u Bijelu kuću, gdje će u petak potpisivati zakon koji je ona predložila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene