Bivši američki potpredsjednik Joe Biden u četvrtak je šokirao javnost tijekom govora u državi Iowi. Biden je govorio o obrazovanju u Des Moinesu kada je rekao da su djeca iz siromašnih obitelji talentirana jednako koliko i djeca bijelaca.

Galerija


Joe Biden šokirao je javnost rasističkom izjavom u Des Moinesu, gdje pokušava prikupiti sredstva za predsjedničku kampanju, piše New York Post. ''Siromašna djeca jednako su pametna i jednako talentirana kao i bijela djeca", rekao je Biden. Trumpov protukandidat pokušao se izvući dodavši: ''i bogata djeca, crna djeca, azijska djeca'', no već je bilo prekasno.

Vezani članci Joe Biden Biden: "Rat protiv korone nije ni izdaleka dobiven. Nije vrijeme za proslave. Nemojte sada odustati" Doze Pfizerova cjepiva, ilustracija Četvrtina Amerikanaca primila prvu dozu cjepiva, svaki dan cijepe jedan posto ukupne populacije, do kraja svibnja svi će biti cijepljeni!

''Ups! Sretno s izvlačenjem iz ovog'', Bidenu je sarkastično na Twitteru poručio Andrew Clark, jedan od Trumpovih suradnika uz objavu snimke njegova govora. 

Biden je, kako piše New York Post, i prošlog tjedna s debate demokrata otišao crvena lica nakon što je slučajno rekao glasačima da donacije mogu ostaviti na stranici ''Joe 30330'', umjesto da pošalju SMS sadržaja Joe na broj 30330 kako bi donirali novac za kampanju.

Još veći gaf dogodio mu se kada je pomiješao lokacije dviju masovnih pucnjava u El Pasu i Daytonu proteklog tjedna kada su deseci ljudi ubijeni. Umjesto toga izrazio je sućut zbog ''tragičnih događaja koji su se dogodili u Houstonu i Michiganu''.