Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fenomen

FOTO Jezivi crveni krug pojavio se iznad Jadrana: Poznato o čemu je riječ

Karta Italije
Karta Italije Foto: Getty Images
Golemi crveni prsten promjera 360 km pojavio se na nebu iznad središnje Italije i Jadrana.

Crvena svjetlost u obliku golemog prstena obasjala je nebo iznad središnje Italije i Jadrana prije desetak dana. 

Oni koji su je vidjeli kažu da je trajala samo neko vrijeme, ali talijanski fotograf Valter Binotto uspio je snimiti nekoliko fotografija. Naravno, pojavile su se mnoge teorije jer je prsten "izgledao kao golemi NLO". No nije to tome riječ, rekli su znanstvenici i objasnili o kakvom se fenomenu radi. Iznad Jadrana pojavio se ELVE.

Pojava je poznata i kao - emisija svjetlosti i poremećaj veoma niske frekvencije usred izvora elektromagnetnih impulsa.

On predstavlja vrstu poremećaja nastalih u stratosferi ili mezosferi zbog intenzivne elektrifikacije grmljavine. Drugim riječima, kada elektromagnetni impulsi munje pogode jonosferu Zemlje, u njezinim gornjim dijelovima dolazi do pojave crvene svjetlosti, piše National Geographic.

Pročitajte i ovo Presica u Bijeloj kući Nisu imali svoj pogon Bijela kuća o rušenju letećih objekata: "Nema indikacija da su se objekti s drugih planeta pojavili na Zemlji"

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Gost Dnevnika Nove TV Vojni analitičar Mandić o obaranjima nepoznatih letećih objekata: "Špijunski rat traje 365 dana u godini i vjerojatno će se intenzivirati"

Promjer tog prstena bio je 360 km.

Prvi put su ovakvi prstenovi zabilježeni tek 1990. jer su uglavnom vidljivi samo iz svemira. Nekoliko njih snimile su NASA-ine kamere. Razlog za dobru vidljivost tog prstena je jaka oluja koja je zahvatila Anconu i proizvela moćne električne udarne valove.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene