Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz visoke mjere osiguranja

Glavni tajnik NATO-a stigao u Sarajevo: Stoltenberg započeo turneju po zapadnom Balkanu

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg Foto: Afp
Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg doputovao je u Sarajevo, gdje počinje turneju po zapadnom Balkanu.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg doputovao je u nedjelju navečer u Sarajevu, prvu postaju regionalne mini turneje po državama zapadnog Balkana.

Praćen jakim mjerama osiguranja, Stoltenberg se po dolasku u Sarajevu na radnoj večeri sastao s članovima Predsjedništva BiH.

Za ponedjeljak su najavljeni njegovi odvojeni razgovori s predsjedateljicom Vijeća ministara BiH Borjanom Krištom, ministrom obrane Zukanom Helezom te s dužnosnicima međunarodne zajednice u BiH, uključujući visokog predstavnika Christiana Schmidta i zapovjednike stožera NATO-a u Sarajevu i EUFOR-a.

Pročitajte i ovo Ustavni sud o mjeri roditelj odgojitelj - 3 Odluka Ustavnog suda Ukidanje mjere roditelj-odgojitelj nije protuustavno: "Nisam vjerovao da će se pojaviti političar koji će se usuditi to napraviti"

Bosna i Hercegovina je, uz Srbiju i Kosovo, jedina država u regiji izvan NATO-a. Članica je programa Partnerstvo za mir i ima odobren Akcijski plan za članstvo u NATO-u (MAP), što je cilj je koji je definiran važećim zakonom o obrani BiH.

No provedbu reformi koje bi otvorile put punopravnom članstvu u Alijansi već godinama uporno blokiraju političari iz Republike Srpske predvođeni Miloradom Dodikom, koji istodobno pokušavaju održavati što bliže veze s Rusijom.

Stoltenberg nakon posjeta BiH odlazi u Prištinu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene