Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj je jedan

Hutisti izveli novi napad: Potopili britanski brod u Adenskom zaljevu

Teretni brod Rubymar
Teretni brod Rubymar Foto: Afp
Jemenski hutisti pogodili su i potopili britanski brod Rubymar u Adenskom zaljevu.

Jemeski su hutisti izvijestili da su pogodili britanski teretni brod Rubymar u Adenskom zaljevu. Brod je pretrpio ozbiljna oštećenja u svojem trupu, a posada je bila primorana napustiti ga.

Kako izviještava Sky News Arabia, Rubymar je naposljetku i potonuo od posljedica udara, a militantna skupina Ansar Allah preuzela je odgovornost za napad.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže pomoć od građana Njemačka intenzivno traga za trojicom terorista: Zbog sumnje zatvorili željeznički promet

Nakon sukoba u pojasu Gaze, hutisti su odlučili napadati sve brodove za koje smatraju da imaju veze s dovozom potrepština, opreme ili voze pod izraelskom zastavom. Nalazeći se na ključnoj točki ruba arapskog poluotoka preko kojega se ulazi u Crveno more hutsti svoj položaj koriste kako bi oštetili brodove i tako pomogli Hamasu.

Cilj im je primorati Izrael na obustavu vojnih operacija u Gazi.

Pročitajte i ovo Ilustracija tužio organizatore Vidio svoje brojeve i s listićem došao u lutriju po 315 milijuna eura, a onda se šokirao: "Dogodila se pogreška..."

Prošle godine, u studenom, hutisti su napali desetke civilnih brodova u Crvenom moru i Adenskom zalijevu.

Pozicija na kojoj se nalaze poziciji kojom prolaze i optički internetski kablovi te su u više slučajeva prijetili kako će ih uništiti. Njihovim uništenjem dobar dio Europe, sjeverne Afrike i Bliskog istoka ostao bi bez interneta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene