Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imunitet u zamjenu

Jemen: Predsjednik Saleh pristao odstupiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jemenski predsjednik Ali Abdullah Saleh pristao je odstupiti s funkcije.

Vladajuća jemenska stranka obavijestila pokrovitelje plana političke tranzicije iz zemalja Arapskog zaljeva da u potpunosti prihvaća njihov prijedlog koji predviđa da jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh preda vlast potpredsjedniku, rekao je u subotu glasnogovornik stranke Tarik Šami agenciji Reuters.

'Vladajuća stranka obavijestila je ministre vanjskih poslova zemalja Vijeća za suradnju u zaljevu (GCC) o prihvaćanju incijative GCC-a u potpunosti', rekao je.

Plan Vijeća za suradnju u zaljevu predviđa da jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh, koji je suočen s višemjesečnim masovnim prosvjedima, preda vlast potpredsjedniku države mjesec dana nakon što se potpiše sporazum s oporbenim snagama i osigura mu se imunitet od sudskog progona.

Jemenska oporbena koalicija u subotu je rekla da pozdravlja inicijativu GCC- ali da neće sudjelovati u vladi nacionalnog jedinstva. 'Oporba pozdravlja incijativu uz izuzetak formiranja vlade nacionalnog jedinstva', rekao je sadašnji predsjedatelj oporbe Jasin Noman.

Jemenska oporba je ustrajavala na neprihvaćanju središnjeg elementa plana GCC-a, imuniteta od progona za Saleha i njegovu obitelj. Saleh je na vlasti bio posljednje 32 godine. U dva mjeseca sukoba i prosvjeda, u Jemenu je život izgubilo najmanje 120 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Odlučno za zaštitu civila' SAD: Gadafi bi trebao otići s vlasti i iz zemlje Slika nije dostupna Traže odlazak odmah Jemen: Prosvjednici odbili plan za okončanje krize

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene