Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže odlazak odmah

Jemen: Prosvjednici odbili plan za okončanje krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici jemenskih prosvjednika ponovili su u nedjelju da odbijaju plan za okončanje krize u zemlji koji je predložilo Vijeće za suradnju u Arapskom zaljevu, a prihvatila vladajuća stranka predsjednika Alija Abdulaha Saleha.

'Postoji konsenzus o odbijanju te inicijative', rekao je za France Presse Abdel Malik Al-Jusufi, jedan od vođa prosvjednika koji kampiraju na trgu ispred Sveučilišta u Sani. Predsjednikova stranka Općeg narodnog kongresa u subotu je prihvatila plan Vijeća koji predviđa odlazak Saleha s vlasti za nekoliko tjedana. Prema prijedlogu zemalja članica Vijeća, Salehu se neće suditi ako preda vlast u roku od mjesec dana.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić OBRATIO SE JAVNOSTI Vučić poručio da Srbiji prijete teške posljedice ako ne prihvati plan za Kosovo Mohammad Mehdi Karami i Seyed Mohammad Hosseini NASILNA REPRESIJA Europska unija zgrožena novim pogubljenjima u Iranu: Objesili su prvaka u karateu i dječjeg trenera

>> Jemen: Predsjednik Saleh pristao odstupiti

Prosvjednici traže njegov trenutačan odlazak i prosvjeduju od subote navečer u Sani protiv plana, rekao je Jusufi.  Ahmed al-Vafi, jedan od vođa prosvjeda u Taezu, drugom po veličini jemenskom gradu i jednom od glavnih središta prosvjeda, potvrdio je da mlade ne zanimaju nikakvi pregovori i da traže da Saleh odmah ode s dužnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene