Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U eksploziji automobila u blizini kineskog veleposlanstva u glavnom gradu Kirgistana Biškeku u utorak je poginuo vozač a ranjene su tri osobe, objavilo je ministarstvo zdravlja.


Bombaš samoubojica raznio se u utorak ispred kineskog veleposlanstva u kirgistanskoj prijestolnici Biškeku, pri čemu je on poginuo, a tri su osobe ranjene, objavili su dužnosnici, dodajući da se radilo o "terorističkom činu".

Vezani članci Eksplozija u Novom Zagrebu - 3 Eksplozija u Novom Zagrebu izbila prozor na jednom stanu, napuknuo i zid u kuhinji: "Čulo se jako, bome smo se uplašili" Policija u Njemačkoj, ilustracija Eksplozija plina u zgradi Crvenog križa: Ozlijeđeno više ljudi, evakuirano nekoliko zgrada

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova rekao je da je automobil eksplodirao unutar kompleksa ambasade i citirao zamjenika premijera Janiša Razakova koji je rekao da se radilo o "terorističkom činu".

"Samo je samoubojica poginuo a ranjeni su čuvari", rekao je Razakov novinarima. Neki su izvori rekli da je vozač koji je probio zaštitnu ogradu ambasade ubijen.

Policija koja je okružila zgradu i čitavo područje te služba sigurnosti GKNB kazali su da istražuju incident koji se dogodio oko 10 sati po lokalnom vremenu (04,00 GMT).

Kirgistan, bivša sovjetska republika u kojoj živi 6 milijuna ljudi, nastanjen je većinom muslimanskim stanovništvom. (Hina)