Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna od 50 milijuna

Ima dvije maternice i u svakoj po bebu: "Jedna beba mogla bi se roditi danima ili tjednima prije druge"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kelsey Hatcher iz Alabame ima iznimno rijedak medicinski fenomen. Ima dvije materice, trudna je i u objema nosi po bebu.

Kelsey Hatcher (32) iz Alabame trudna je četvrti put i nosi dvije djevojčice - u dvjema maternicama. Ona ima iznimno rijetko stanje dvostruke maternice koje pogađa svega 0,3 posto žena na svijetu, a ovakva trudnoća moguća je u jednom od 50 milijuna slučajeva.

Svoje neobično putovanje Kelsey dijeli na društvenim mrežama gdje objavljuje i fotografije ultrazvuka. Njezine djevojčice lijepo se razvijaju i trudnoća je uredna, no porođaj bi mogao biti kompliciran, kažu liječnici.

Ilustracija Ima dvije maternice i u svakoj nosi bebu (Foto: Instagram/doubleuhatchlings)

"Već su počeli proučavati literaturu o porodima žena koje su imale isto stanje kao i ja kako bi bili što spremniji kada dođe vrijeme za to", kazala je Hatcher, prenosi Independent.

Kelsey se nada da će roditi prirodnim putem, ali postoji mogućnost da će trebati i carski rez. Isto tako, postoji mogućnost za još jednu anomaliju.

Pročitajte i ovo Automobil Marija Banožića nakon nesreće "Kolaju papiri" Je li bilo zataškavanja? "Uskoro će izići podatak da je Banožić imao alkohola u krvi. Bilo je prikrivanje!"

"Liječnik mi je rekao da ne možemo isključiti mogućnost da bi se jedna beba mogla roditi danima ili tjednima prije druge, s obzirom na okolnosti", kazala je Hatcher, koja inače već ima troje djece.

Kao i mnoge druge žene s tim stanjem, Kelsey je tek na ginekološkom pregledu sa 17 godina saznala da ima dvije maternice. Bojala se da uopće neće moći postati majka jer su bile velike šanse za prerani porođaj ili gubitak trudnoće.

Pročitajte i ovo Žena u Tel Avivu Bez slobode govora Otkazi, zastrašivanje, rulja koja vatrometom gađa prozore obiteljskih kuća: Izraelci koji se protive ratu u sve su većem strahu

"Bili smo osupnuti. Puno smo se smijali tijekom prvog ultrazvuka", napisala je uz jednu objavu na Instagramu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene