Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EU digitalne covid potvrde

Uhićeno 14 ljudi, pod istragom još 229: Za stotinjak eura kupovali potvrde o cijepljenju protiv korone

Uskok je podigao optužnicu protiv 14 hrvatskih državljana zbog davanja mita za lažne COVID potvrde. Istraga protiv još 229 okrivljenika i dalje traje.

Uskok je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 14 hrvatskih državljana zbog davanja mita za lažne COVID potvrde, dok se istraga protiv još 229 okrivljenika i dalje provodi, izvijestilo je u ponedjeljak tužiteljstvo.

Pročitajte i ovo Policija sazvala konferenciju za medije zbog velike kriptoprijevare Izvanredna konferencija Policija otkrila hoće li građani oštećeni u najvećoj kriptoprijevari dobiti svoj novac: "Neki su ulagali i do 300 tisuća eura"

Pročitajte i ovo Darivanje krvnih matičnih stanica Kako postati darivatelj Možda biste baš vi nekome mogli spasiti život: "Nikada nije kasno da pokrenemo dobru stvar"

Optužnicom se 14 okrivljenika tereti da su, u razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine u Zagrebu, od medicinske sestre iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad, preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni.

Nakon toga je posrednik medicinskoj sestri predao osobne podatke okrivljenika i najmanje 100 eura mita, a medicinska sestra je zatim u informacijski sustav ministarstva upisala da su okrivljenici cijepljeni, na temelju čega su oni potom ishodili lažne EU digitalne COVID potvrde.

Pročitajte i ovo PR Oglas Projekt "Na putu do smanjenja rizika od katastrofa" u Krapini!

Pročitajte i ovo Odbor za obranu - 4 Kadroviranje na Markovu trgu Anušić većinom glasova dobio potporu na saborskom Odboru za obranu: "Svoj ću posao raditi pošteno i odgovorno"

Uskok ističe da je 29. rujna pokrenuo istragu protiv ukupno 243 okrivljenika koje sumnjiči za davanje mita za ishođenje lažnih COVID potvrda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene