Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolovanje

Glavni uzrok izostanka s posla u Njemačkoj: Bolest je u stalnom porastu, čak 70 posto radnika se požalilo

Stras na polsu
Stres na poslu
Osiguravajuća kuća provela je anketu među zaposlenicima njemačkih tvrtki i otkrila da su psihičke bolesti broj jedan uzročnik bolovanja u toj zemlji.

Čak 70 posto anketiranih radnika njemačkih tvrtki izjavilo je kako su mentalno opterećenje, stres i simptomi izgaranja postali sve češći, prenosi Njemačka novinska agencija. Usto je gotovo 40 posto direktora i menadžera izjavilo da je psihički stres na radnom mjestu već prilično uobičajen u njihovim tvrtkama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problem četvrtine građana Duševne bolesti sve su češće među mladima: Od depresije više pate žene

Istraživanje je naručila osiguravajuća kuća TK, predstavio je Zavod za zdravstveno savjetovanje na radnom mjestu, piše Feniks. Ispostavilo se tako da je psihička psihička bolest bila jedan od glavnih razloga izostanka s posla, rekla je Karen Walkenhorst, voditeljica ljudskih resursa kompanije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjereno otkriva Svakodnevni život na rubu: ''Imam osjećaj kao da se utapam, gušim, a gledam ljude oko sebe kako prolaze i ne vide me''

Prema podacima osiguravajuće kuće, prosječan broj dana na bolovanju uzrokovan psihičkim smetnjama među osiguranicima u prošloj je godini nastavio rasti. Zaposlenici su u prosjeku zbog takvih dijagnoza bili odsutni 3,33 dana u odnosu na 3,17 dana godinu prije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene