Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Serijski ubojica?

Jayceejin otmičar oteo još tri djevojčice?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Phillip Garrido, monstrum koji je punih 18 godina u zatočeništvu kao seksualnu robinju držao 29-godišnju Jaycee Lee Dugard koja mu je za to vrijeme rodila i dvije kćeri, osumnjičen je za otmicu još tri djevojčice te ubojstvo 15-godišnjakinje.

Što istraga ide dalje policija sve biše sumnja da ima posla sa serijskim ubojicom. Objavili su kako postoje opravdana sumnje da je Garrido oteo još tri djevojčice koje su živjele u neposrednoj blizini njegova doma, a nestale su vrlo brzo nakon što je osuđeni silovatelj izašao iz zatvora. 9-godišnja Michaela Garecht, 13-godišnja Ilene Misheloff i 4-godišnja Amanda Campbell nikada nisu pronađene, a sve tri su otete usred bijela dana baš kao i Jaycee, piše The Sun. Daily Mail pak dodaje kako je osumnjičen i za ubojstvo 15-godišnje Lise Norrell, čije je tijelo 1998. pronađeno u napuštenoj industrijskoj zoni u blizini mjesta gdje je Garrido tada radio.

Pročitajte i ovo Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije Ilustracija (Foto: AFP) UŽASNA ZBIRKA Policajci su ostali u šoku kad su ušli u kuću pedofila osumnjičenog da je silovao maloljetnicu: "Nisam liječnik, ali čini mi se kao psihopat"

>> VIDEO: Kuća strave u kojoj je provela 18 godina

Forenzičari već danima pretražuju njegovu kuću u Antiochu u potrazi za dokazima i eventualnim tragovima koji bi ih mogli dovesti do drugih žrtava. Psi posebno istrenirani da traže mrtva tijela također su pretraživali Garridovu, ali i susjednu kuću u kjoj je do 2006. radio kao nadstojnik. Policija također 'priprema' dvorište prije nego krenu s iskopavanjima.  

Viši policijski dužnosnik u El Doradu je potvrdio kako su tri djevojčice otete na identičan način kao i Jaycee. Garrido je iz zatvora pušten u kolovozu 1988. nakon odsluženih 10 od 50 godina kazne izrečene za otmicu i silovanje. 'Samo tri mjeseca kasnije oteta je 9-godišnja Michaela na putu do trgovine koja se nalazi u istoj ulici u kojoj je i stanovala. U automobil je ugurao nepoznati muškarac i tu joj se gubi svaki trag', kazao je inspektor. Samo dva mjeseca kasnije na putu kući iz škole oteta je 13-godišnja Ilene. 'Jedino što smo ikada pronašli jest njezin ruksak', dodao je. A šest mjeseci nakon Jayceejine otmice, oteta je i 4-godišnja Amanda. 'Vozila se na biciklu od svoje kuće do prijatelja par kuća dalje. Nikada je nismo pronašli, samo bicikl odbačen u grmlju'.

Garrido je živio u blizini svih triju djevojčica. 60-ak kilometara od Amande, 50-ak od Michaele i 40-ak od Ilene, dok je Jaycee oteta čak 270 kilometara dalje. 'Iza njegove kuće ima cijelo jutro zemlje. Većina je prekrivena olupinama automobila, smećem ili već nekim otpadom. Ako je jednu djevojku doveo kući, tko kaže da nije i druge. Ne smijemo niti jedan centimetar te zemlje ostaviti nepretražen', kazao je inspektor. 

Policija vjeruje da je Garridova supruga Nancy, optužena za suučesništvo u zločinima, ključna osoba koja bi mogla otkriti što je sve radio njezin suprug. Ona se, baš kao i njezin suprug, trenutno nalazi u izolaciji. 'Nancy je prestravljena, strašno se boji što će se dogoditi. Rekla je kako je spremna na suradnju', tvrdi čuvarica u zatvroru. Osim nestanka triju djevojčica, policija je ponovno otvorila i neriješene slučajeve ubojstava čak deset prostitutki koja se također povezuju s Garridom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene