Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako je ponudio ostavku

Janša ostaje predsjednik SDS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska demokratska stranka (SDS) objavila je da je predsjednik te stranke Janez Janša u ponedjeljak ponudio ostavku stranačkom vodstvu, kad su analizirani rezultati nedjeljnih prijevremenih izbora, ali da je ostavka odbačena, pa Janša i dalje ostaje predsjednikom.

'SDS i dalje ostaje jaka i jedinstvena stranka', navedeno je u priopćenju objavljenu u utorak, te se dodaje da nije predviđen ni kongres stranke na kojemu se potvrđuje ili bira predsjednik.

Iako su sve predizborne prognoze najavljivale da će stranka u nedjelju nadmoćno pobijediti, osvojila je dva mandata manje od izbornog pobjednika Zorana Jankovića koji će vjerojatno sastaviti novu vladu.

Janšina stranka
u utorak je u priopćenju za javnost navela da su ocjene u medijima, po kojima bi Janša nakon izbornog poraza trebao dati ostavku, licemjerne i dušobrižničke te da potječu iz krugova izvan stranke i Janšinih političkih protivnika. (HIna)

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene