Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenska demokratska stranka (SDS) objavila je da je predsjednik te stranke Janez Janša u ponedjeljak ponudio ostavku stranačkom vodstvu, kad su analizirani rezultati nedjeljnih prijevremenih izbora, ali da je ostavka odbačena, pa Janša i dalje ostaje predsjednikom.


'SDS i dalje ostaje jaka i jedinstvena stranka', navedeno je u priopćenju objavljenu u utorak, te se dodaje da nije predviđen ni kongres stranke na kojemu se potvrđuje ili bira predsjednik.

Iako su sve predizborne prognoze najavljivale da će stranka u nedjelju nadmoćno pobijediti, osvojila je dva mandata manje od izbornog pobjednika Zorana Jankovića koji će vjerojatno sastaviti novu vladu.

Janšina stranka
u utorak je u priopćenju za javnost navela da su ocjene u medijima, po kojima bi Janša nakon izbornog poraza trebao dati ostavku, licemjerne i dušobrižničke te da potječu iz krugova izvan stranke i Janšinih političkih protivnika. (HIna)

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Alarm u susjedstvu: Slovenija ima rekordan postotak zaraženih među testiranima. "Iskusit ćemo nešto što naša generacija još nije doživjela" Plenković i Janša - 2 Plenković od Slovenije traži važnu promjenu na crvenoj listi, Grlić Radman: ''Na brodici nema virusa''