Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud: Kriv je!

Janša: Ovo je politički montiran proces

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon presude u slučaju 'Patria' kojom je Janez Janša proglašen krivim za nezakonito posredovanje i kupnju oklopnih vozila.

Bivši slovenski premijer Janez Janša osuđen je na dvije godine zatvora. Sud je nepravomoćno presudio da je kriv za nezakonito posredovanje i kupnju oklopnih vozila finske Patrije za slovensku vojsku.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Osuđeni su i brigadir slovenske vojske Tone Krkovič i vlasnik tvrtke 'Rotis' Ivan Črnkovič, koji su dobili po 22 mjeseca zatvora, a sva trojica moraju platiti i globu u iznosu od po 37.000 eura.

>> Janez Janša prvo dobio BUKET CVIJEĆA, a onda...

'Takva presuda predstavlja sramotu za cijelu državu i neće se moći održati', rekao je Janša na konferenciji za novinare, dodavši da se radilo o 'montiranom procesu' iza kojega vidi svoje političke protivnike.

On je rekao da je presuda bila 'napisana unaprijed u političkim Murglama', čime je aludirao na nekadašnjeg slovenskog predsjednika Milana Kučana koji živi u ljubljanskom kvartu Murgle i njegov krug, te svoje političke konkurente na ljevici. (Hina/A.J.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene