Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predsjednički izbori

Jandroković: "Očekujem da će građani izabrati nekog drugog umjesto Milanovića"

Gordan Jandroković
Gordan Jandroković Foto: Damjan Tadic/Cropix
U zadnjih je osam godina HDZ izgubio samo jedne izbore, one predsjedničke 2020. godine, istaknuo je predsjednik Sabora.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kazao je u petak da kandidatura Zorana Milanovića za novi predsjednički mandat nije iznenađenje, no očekuje da će građani na izborima dati povjerenje nekom drugom kandidatu. 

"Očekivana kandidatura ali, s obzirom na sve što se događalo u njegovom mandatu, očekujem da će građani dati povjerenje nekom drugom", rekao je Jandroković u izjavi medijima na otvaranju Dubrovnik Foruma.

U zadnjih je osam godina HDZ izgubio samo jedne izbore, one predsjedničke 2020. godine, istaknuo je predsjednik Sabora. "Ali sada vjerujem da ćemo i na njima pobijediti u siječnju iduće godine."

Jandroković je odbacio mogućnost da on bude kandidat za predsjednika, a o potencijalnim kandidatima za Pantovčak u HDZ-u će se razgovarati nakon unutarstranačkih izbora 13. srpnja.

"HDZ ide sa svojim kandidatom. Tražit ćemo što širu potporu za našeg kandidata, a kako će se pojedine stanke postaviti, to će pokazati vrijeme", rekao je predsjednik Sabora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Rekao što misli Plenković komentirao Milanovićevu kandidaturu: "Da je korektan..."

Pročitajte i ovo Zračna luka New Delhi Otkazani letovi Urušio se krov na jednoj od najprometnijih zračnih luka na svijetu, poginula jedna osoba

Što se tiče unutarstranačkih izbora, Jandroković očekuje pobjedu aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

"Proces kandidiranja još uvijek traje, no s obzirom na izvrsne rezultate koje je ostvario predsjednik HDZ-a i njegov tim, logično je da će oni bit uvjerljivi pobjednici, bilo da se još netko kandidira ili ne", kazao je Jandroković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene