Jak vjetar, koji je tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak zahvatio sjeveroistočni dio Slovenije, stvara probleme u prometu i opskrbi električnom energijom, a jedna je osoba poginula kada se na automobil srušilo stablo.

Galerija


Kako je objavila policija, na cesti Dravograd – Maribor jutros je oko 5 sati srušeno stablo palo na vozača koji je vozio prema Mariboru i on je umro na mjestu događaja.

Vezani članci Koronavirus, Slovenija Slovenija donosi "megazakon" za Covid-19 i predviđa nova ograničenja Policija, ilustracija Tragedija u Zagrebu: Muškarac sanirao štetu od potresa, pao s krova i na mjestu poginuo

Njegov identitet još se utvrđuje, a cesta je zatvorena. Zbog jakog vjetra u brojnim mjestima u tom dijelu zemlje srušena su stabla, problemi su u prometu, ali i opskrbi električnom energijom, pa je više od tisuću potrošača bez struje.

Zbog jakog vjetra jugozapadnog smjera, koji na pojedinim mjestima dostiže brzinu do 100 kilometara na sat, agencija za okoliš za cijelo je područje Slovenije proglasila narančasti alarm, drugi najviši stupanj opasnosti od elementarnih nepogoda, no predviđa se da će vjetar do večeri oslabjeti. (Hina)