Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stručnjaci upozoravaju da je opasnost stvarna.


ISIS je navodno regrutirao stručnjake s polja kemije, fizike i računalnih znanosti kako se protiv Zapada nastavili boriti oružjem masovnog uništenja, stoji u prilično šokantnom izvješću Europskog parlamenta.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Crna prognoza: WHO otkrio koliko mrtvih od COVIDA u Europi predviđaju za iduća tri mjeseca Talibani u Kabulu Među poginulima u Kabulu je i dvoje Britanaca, raste prijetnja od novih napada: "To su bili nevini ljudi i tragedija je da su ih ubili kukavički teroristi"

Sukladno izvješću nastalom nakon prošlomjesečnih napada na Pariz, ova teroristička organizacija je već prokrijumčarila oružje masovnog uništenja u Europu.

Stručnjaci strahuju kako bi ISIS mogao iskoristiti propuste europskih vlada koji se tiču međusobnog dijeljenja informacija o potencijalnim teroristima.

Borila se protiv ISIS-a i tvrdi da zna njihovu tajnu

'U ovom trenutku, Europljani ne uzimaju za ozbiljno mogućnost da bi ekstremističke skupine mogle koristiti biološke, radiološke i nuklearne materijale tijekom napada u Europi. Pod ovakvim uvjetima, kada bi se ovakav napad dogodio, njegove posljedice bile još više destabilizirajuće', stoji u izvješću nazvanom 'ISIL/Daesh and non-conventional weapons of terror'.

U Europolu tvrde kako se kontinent suočava s najvećom prijetnjom u proteklih deset godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook