Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije uspio izbjeći pravdu

Zaklao majku troje djece pa pobjegao u Kostariku, uhitili ga nakon više od 30 godina

Lazaro Cruz
Lazaro Cruz Foto: Fairfax County Police Department
Muškarac za kojim su vlasti tragale zbog povezanosti s ubojstvom iz 1991. godine početkom mjeseca izručen je Sjedinjenim Državama nakon što se duže od 30 godina skrivao u Južnoj Americi.

Lazaro Cruz uhićen je 2022. u Kostariki i prebačen u Fairfax u Virginiji, gdje će mu se nakon 32 godine suditi za ubojstvo supruge. Nije poznato ima li odvjetnika.

Policija u Fairfaxu toga 30. travnja 1991. izišla je na teren nakon dojave o napadu na tada 24-godišnju Anu Jurado. Pronašli su je mrtvu na ulici, s ubodnim ranama na torzu. Njezina supruga Lazara Cruza policija je tada identificirala kao glavnog osumnjičenika, no on je pobjegao.

Kako je na konferenciji za medije objasnio zamjenik voditelja istrage, Cruz je prvo pokušao prebjeći u Kanadu koristeći se lažnim dokumentima. U Kanadu nije ušao, pa je otišao u Teksas, odakle je, vjeruje se, angažirao krijumčare da ga prebace izvan granica SAD-a. Završio je u Salvadoru, a tada nije postojao pravni mehanizam koji bi omogućio da ga ta zemlja izruči. Uvjeti za to stečeni su nakon što je zemlja izmijenila ustav i dopustila izručenje svojih državljana.

Pročitajte i ovo Ilustracija smrt igrača marina čačića Zbog smrti mladog nogometaša u Gospiću optužen organizator malonogometnog turnira

Ana Jurado bila je majka troje djece. S njom su u Virginiji živjele trogodišnja i sedmomjesečna kći, a četverogodišnji sin živio je u Salvadoru.

Službene optužbe koje se Cruzu stavljaju na teret još se točno utvrđuju. Šef policije u Fairfaxu rekao je kako nije riječ o običnom starom slučaju jer je Cruz odmah identificiran.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poruke iz Velike Britanije "Poslali smo najjasniju moguću poruku hutistima": Napadi će se nastaviti sve dok bude trajala kampanja uznemiravanja na Bliskom istoku

Pročitajte i ovo Valerij Gerasimov i Vladimir Putin rat u ukrajini Važan ruski zapovjednik u Ukrajini ubijen na Krimu? Šutnja u Kremlju raspiruje brojne teorije: "Čudno je da nema odgovora"

Lazaro Cruz nakon uspješnog bijega 1991. počeo je potpuno novi život – našao je novu suprugu, vjenčao se i s njom dobio nekoliko djece. Uhićen je 29. srpnja 2022. kada je pokušao ući u Kostariku. Trenutačno se nalazi u zatvoru u Fairfaxu i ondje čeka suđenje za ubojstvo, piše CNN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene