Iz izraelskog veleposlanstva u Beogradu stigao je odgovor na kritike zbog sudjelovanja zrakoplova F-16 na obljetnici Oluje u Kninu.

Galerija


Dva izraelska borbena aviona F-16 u formacijskom letu s dva hrvatska MiG-a 21 preletjela su u nedjelju iznad Kninske tvrđave u sklopu programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Vezani članci Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) Sportom, umjetnošću i okupljanjem branitelja u Vukovaru i diljem Slavonije proslavljena godišnjica Oluje Milan Bandić u Kninu (Foto: Dusko Jaramaz/Hrvoje Jelavic/PIXSELL) - 3 Bandić: "Danas je Hrvatskoj potreban novi Franjo Tuđman, nakon rujna ništa neće biti isto"

Veleposlanik Srbije u Izraelu Milutin Stanojević poručio je jučer kako je Srbija duboko razočarana sudjelovanjem izraelskih pilota i borbenih zrakoplova u obilježavanju obljetnice oslobodilačke operacije Oluja u Hrvatskoj.

B92 danas donosi reakciju izraelskog veleposlanstva u Beogradu.

"Sudjelovanje izraelskih aviona u obilježavanju operacije 'Oluja' u Kninu nema nikakve političke elemente niti bilo kakve veze s povijesnim odnosima između Srbije i Hrvatske", poručili su i dodali kako je sve isključivo u vezi s kupoprodajnim ugovorom kojim je Hrvatska od Izraela kupila F-16 zrakoplove. Iz izraelskog veleposlanstva poručili su i da cijene prijateljstvo sa Srbijom, kao i da nije došlo do promjene izraelske politike prema Srbiji.