Iz izraelskog veleposlanstva u Beogradu stigao je odgovor na kritike zbog sudjelovanja zrakoplova F-16 na obljetnici Oluje u Kninu.

Galerija


Dva izraelska borbena aviona F-16 u formacijskom letu s dva hrvatska MiG-a 21 preletjela su u nedjelju iznad Kninske tvrđave u sklopu programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Vezani članci Gradonačelnik Knina Marko Jelić (Foto: Dnevnik.hr) Kad političari odu: Kako je danas živjeti u Kraljevskom Gradu? "Na Zavodu za zapošljavanje čekaju - mirovinu..." Svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Predsjednica na obljetnici Oluje objavila kandidaturu: ''I idućih 5 godina ću se viđati ovdje s vama kao predsjednica''

Veleposlanik Srbije u Izraelu Milutin Stanojević poručio je jučer kako je Srbija duboko razočarana sudjelovanjem izraelskih pilota i borbenih zrakoplova u obilježavanju obljetnice oslobodilačke operacije Oluja u Hrvatskoj.

B92 danas donosi reakciju izraelskog veleposlanstva u Beogradu.

"Sudjelovanje izraelskih aviona u obilježavanju operacije 'Oluja' u Kninu nema nikakve političke elemente niti bilo kakve veze s povijesnim odnosima između Srbije i Hrvatske", poručili su i dodali kako je sve isključivo u vezi s kupoprodajnim ugovorom kojim je Hrvatska od Izraela kupila F-16 zrakoplove. Iz izraelskog veleposlanstva poručili su i da cijene prijateljstvo sa Srbijom, kao i da nije došlo do promjene izraelske politike prema Srbiji.