Iz izraelskog veleposlanstva u Beogradu stigao je odgovor na kritike zbog sudjelovanja zrakoplova F-16 na obljetnici Oluje u Kninu.

Galerija


Dva izraelska borbena aviona F-16 u formacijskom letu s dva hrvatska MiG-a 21 preletjela su u nedjelju iznad Kninske tvrđave u sklopu programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Vezani članci Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Opkoljeni Vučić poručio prosvjednicima: "Nasilnici, huligani i batinaši će odgovarati pred zakonom" Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Vučić se požalio izraelskom premijeru zbog obljetnice Oluje: "Srbija je uvrijeđena"

Veleposlanik Srbije u Izraelu Milutin Stanojević poručio je jučer kako je Srbija duboko razočarana sudjelovanjem izraelskih pilota i borbenih zrakoplova u obilježavanju obljetnice oslobodilačke operacije Oluja u Hrvatskoj.

B92 danas donosi reakciju izraelskog veleposlanstva u Beogradu.

"Sudjelovanje izraelskih aviona u obilježavanju operacije 'Oluja' u Kninu nema nikakve političke elemente niti bilo kakve veze s povijesnim odnosima između Srbije i Hrvatske", poručili su i dodali kako je sve isključivo u vezi s kupoprodajnim ugovorom kojim je Hrvatska od Izraela kupila F-16 zrakoplove. Iz izraelskog veleposlanstva poručili su i da cijene prijateljstvo sa Srbijom, kao i da nije došlo do promjene izraelske politike prema Srbiji.