Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na kritike

Izraelsko veleposlanstvo u Beogradu objasnilo zašto su F-16 sudjelovali na obljetnici Oluje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz izraelskog veleposlanstva u Beogradu stigao je odgovor na kritike zbog sudjelovanja zrakoplova F-16 na obljetnici Oluje u Kninu.

Dva izraelska borbena aviona F-16 u formacijskom letu s dva hrvatska MiG-a 21 preletjela su u nedjelju iznad Kninske tvrđave u sklopu programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj

Veleposlanik Srbije u Izraelu Milutin Stanojević poručio je jučer kako je Srbija duboko razočarana sudjelovanjem izraelskih pilota i borbenih zrakoplova u obilježavanju obljetnice oslobodilačke operacije Oluja u Hrvatskoj.

B92 danas donosi reakciju izraelskog veleposlanstva u Beogradu.

"Sudjelovanje izraelskih aviona u obilježavanju operacije 'Oluja' u Kninu nema nikakve političke elemente niti bilo kakve veze s povijesnim odnosima između Srbije i Hrvatske", poručili su i dodali kako je sve isključivo u vezi s kupoprodajnim ugovorom kojim je Hrvatska od Izraela kupila F-16 zrakoplove. Iz izraelskog veleposlanstva poručili su i da cijene prijateljstvo sa Srbijom, kao i da nije došlo do promjene izraelske politike prema Srbiji.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene