Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izraelci uhitili predsjednika palestinskog parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelske snage sigurnosti upale su u nedjelju u Ramallah i uhitile predsjednika palestinskog parlamenta Aziza Dweika, čelnika vladajućeg pokreta Hamas, potvrdili su palestinski i izraelski izvori.

Prema riječima Dweikove supruge izraelski vojnici upali su noću na nedjelju te zatražili supruga "da pođe s njima". Pri uhićenju su uzeli dva računala i dokumente Palestinskog zakonodavnog vijeća (parlament), kazala je.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg na pro-palestinskom prosvjedu u Švedskoj - 3 Uoči Eurosonga Policija odvela Gretu Thunberg s propalestinskog prosvjeda: "Nećemo dopustiti da si operu savjest" Opća skupština UN-a glasa o priznanju Palestine 25 država suzdržano Opća skupština UN-a podržala palestinsko članstvo: Pogledajte kako je glasala Hrvatska

Izraelski glasnogovornik potvrdio je uhićenje kazavši da je Dweik "predsjednik Hamasova zakonodavnog tijela, a kako je Hamas teroristička organizacija, on je cilj za uhićenje".

Izraelske snage uhitile su osam članova palestinske vlade i 23 zastupnika palestinskog parlamenta u lipnju nakon što su militanti pokreta Hamas te još dviju drugih skupina upali u Izrael i oteli izraelskog vojnika, koji je još zatočen.

Trojica ministara naknadno su oslobođena.

Priopćenjem je palestinski premijer Ismail Hanija (Hamas) nazvao uhićenje "još jednim piratskim zločinom (izraelske) okupacije protiv izabranih predstavnika našeg naroda", prenijela je agencija Associated press.

Hanija je "pozvao na pokretanje međunarodne parlamentarne akcije radi oslobađanja Dweika i drugih uhićenih dužnosnika".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene