Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva incidenta

Izraelci ubili šestoricu Palestinca na Zapadnoj obali i Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski vojnici ubili su u subotu ujutro šest Palestinaca u dva odvojena incidenta u pojasu Gaze i na sjeveru Zapadne obale, objavili su mediji i glasnogovornica izraelske vojske.

Glasnogovornica je prenijela da su izraelski vojnici tijekom ophodnje uz zaštitni zid između Izraela i Pojasa Gaze opazili nekoliko sumnjivih osoba koje su puzale prema zidu i na njih zapucali. Nakon što se nisu zaustavili, pozvan je zrakoplov i izravno ih pogodio. Po njezinim riječima, dokazi upućuju da su ubijeni Palestinci imali 'neprijateljske namjere', a izraelski radio javlja da je na mjestu napada pronađeno oružje.

Pročitajte i ovo Civili u Gazi Užas u Gazi Tenkovi pucali, a kamioni gazili stotine civila: Stravičan napad na gladne Palestince izazvao reakcije diljem svijeta Ilegalna gradnja u Istri Uništavanje istarskih ljepota Betonirali i prisvojili kilometre obale, gradonačelnikov prijedlog odbijaju: "Pobunili su se aktivisti koji nisu aktivisti nego vlasnici imovine u prvim redovima"

>> VIDEO: Snimke brutalnih obračuna u Izraelu

Istovremeno, na Zapadnoj obali izraelski vojnici upali su u Nablus i ubili tri pripadnika Brigada mučenika Al-Aqse, oružanog krila pokreta Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa. Do pucnjave je došlo dva dana nakon što je jedan Izraelac ubijen u zasjedi na Zapadnoj obali, teritoriju koji je Izrael okupirao u ratu 1967. i na kojem Palestinci žele uspostaviti neovisnu državu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene