Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski vojnici ubili su u subotu ujutro šest Palestinaca u dva odvojena incidenta u pojasu Gaze i na sjeveru Zapadne obale, objavili su mediji i glasnogovornica izraelske vojske.


Glasnogovornica je prenijela da su izraelski vojnici tijekom ophodnje uz zaštitni zid između Izraela i Pojasa Gaze opazili nekoliko sumnjivih osoba koje su puzale prema zidu i na njih zapucali. Nakon što se nisu zaustavili, pozvan je zrakoplov i izravno ih pogodio. Po njezinim riječima, dokazi upućuju da su ubijeni Palestinci imali 'neprijateljske namjere', a izraelski radio javlja da je na mjestu napada pronađeno oružje.

Vezani članci Slika nije dostupna Znate li uopće što se događa u Gazi? Slika nije dostupna Izrael dopušta palestinskim snagama ulazak na Zapadnu obalu

>> VIDEO: Snimke brutalnih obračuna u Izraelu

Istovremeno, na Zapadnoj obali izraelski vojnici upali su u Nablus i ubili tri pripadnika Brigada mučenika Al-Aqse, oružanog krila pokreta Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa. Do pucnjave je došlo dva dana nakon što je jedan Izraelac ubijen u zasjedi na Zapadnoj obali, teritoriju koji je Izrael okupirao u ratu 1967. i na kojem Palestinci žele uspostaviti neovisnu državu. (Hina)