Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izrael je objavio planove za gradnju novih kuća na okupiranoj Zapadnoj obali, što će dodatno umanjiti šanse za nastavak mirovnih pregovora s Palestincama.


Plan o gradnji 625 kuća u Pisgat Zeevu, blizu arapskog Istočnog Jeruzalema, odobrilo je prošloga tjedna povjerenstvo izraelskog ministarstva unutarnjih poslova, dvije godine nakon što je predložena, objavio je izraelski radio.

Vezani članci Iran predstavio novi dron Iran predstavio spektakularni high-tech dron, tvrde da ima domet čak 2000 km. Pogledajte kako su ga nazvali Stanje u Pojasu Gaze - 2 Pozadina sukoba: "Problem je što je Gaza najveći kavez na zemlji. Izrael radi eksperiment nad ljudskim bićima"

Plan će zasigurno naštetiti američkim nastojanjima za oživljavanjem izravnih izraelsko-palestinskih pregovora koji su pokrenuti 2. rujna, ali su ih Palestinci napustili nakon što je Izrael odbio produžiti djelomični moratorij na gradnju naselja na Zapadnoj obali 26. rujna.

>> Izrael počeo s gradnjom ograde prema Egiptu

Izrael je ustrajao u tvrdnji da gradnja na područjima koje je pripojio Jeruzalemu nakon što ih je zauzeo u Bliskoistočnom ratu 1967. nikada nije bila obuhvaćena moratorijem. Pisgat Zeev, osnovan prije 25 godina, jedno je od najvećih židovskih naselja s oko 50.000 stanovnika. (Hina)