Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovori s Jakovom

Izgubljen više od 1500 godina: Otkriven tekst s tajnim Isusovim učenjima

Drevni rukopis, ilustracija (Foto: AFP)
Drevni rukopis, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Stručnjaci za Bibliju otkrili su prvi poznati originalni primjerak rukopisa koji otkriva Isuova tajna učenja Jakova.

Izvorni primjerak heretičkog biblijskog teksta koji sadrži razgovor između Isusa i Jakova otkriven je u arhivima Sveučilišta Oxford.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dolazak Mesije Ove knjige bi mogle uzdrmati poimanje kršćanstva Slika nije dostupna Slučajno otkriće Biblijski fragmenti spojeni nakon 13 st.

Rukopis star više od 1500 godina jedan je od malobrojnih ranokršćanskih tekstova pronađenih na grčkom jeziku, koji je bio njihov izvorni jezik.

Stručnjaci za Bibliju sa sveučilišta u Teksasu otkrili su nekoliko fragmenata rukopisa koji su bili izgubljeni među arhivima Egipatskog istraživačkog društva

Geoffrey Smith koji je dio grupe zaslužne za otkriće ne krije odušeljenje. "Nikad nismo pomišljali da su ovi grčki fragmenti preživjeli, a bili su točno ispred nas", rekao je.

Drevni rukopis nastao u petom ili šestom stoljeću opisuje Isusova tajna otkrivenja o Jakovu i nebeskom kraljevstvu i budućim događajima, među kojima je i Jakovljeva smrt.

Smith kaže da tekst nadopunjuje biblijski prikaz Isusovog života i službe dopuštajući nam pristup razgovorima koje su vodili Isus i Jakov, a radi se o učenjima koji su Jakovu omogućila da bude dobar učitelj nakon Isusove smrti.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene