Eksplozija u Rusiji (Foto: AFP)
Eksplozija u Rusiji (Foto: AFP) Foto: Afp

Jedanaestomjesečni dječak Vanja pronađen je živ u utorak nakon što je proveo 35 sati na polarnoj hladnoći pod ruševinama zgrade koja se djelomično srušila dan ranije zbog eksplozije plina. Traga se za još 27 osoba.


Broj mrtvih u eksploziji plina u stambenoj zgradi u ruskome gradu Magnitogorsku na Uralu porastao je na 16, priopćile su u srijedu lokalne vlasti.

Vezani članci Medicinsko osoblje, ilustracija Dok neke zemlje popuštaju mjere, kod njih zbog naglog porasta broja zaraženih uvode neradne dane: ''Broj novih novih slučajeva dosegao je vrhunac iz prošle godine'' Cjepivo, ilustracija Što se krije iza naglog porasta broja novooboljelih u ovoj velikoj zemlji? U posljednja 24 sata zaraženo više od 13.500 ljudi

Šesnaest tijela izvučeno je ispod ruševina dijela stambene zgrade, a spasilački napori i dalje traju.

Traga se za još 27 osoba, javljaju ruski mediji.

U eksploziji plina u stambenoj zgradi u središtu Magnitogorska u ruskoj regiji Čeljabinsku, oko 1700 kilometara istočno od Moskve, rano u ponedjeljak došlo je do urušavanja dijela zgrade od deset katova.

U zgradi koja potječe iz sovjetskog doba, iz 1973. godine, oštećeno je ili uništeno 48 stanova, a dužnosnici su upozorili da bi se i druga dva dijela zgrade mogla urušiti, pa su stanovnici evakuirani.

Ruske službe sigurnosti potvrdile su da je uzrok eksplozije curenje plina te je otvorena istraga.

Jedanaestomjesečni dječak Vanja pronađen je živ u utorak nakon što je proveo 35 sati na polarnoj hladnoći pod ruševinama zgrade koja se djelomično srušila dan ranije zbog eksplozije plina. On je u teškom stanju, zadobio je ozebline i ozljedu glave te je prebačen na liječenje u Moskvu. (Hina)