Dječaku je život spasilo to što je bio dobro odjeven i pokriven u svom krevetiću. U vrlo je teškom stanju, zadobio je ozebline i ozljedu glave i bit će prebačen na liječenje u Moskvu.

Galerija


Jedanaestomjesečni dječak pronađen je živ nakon što je proveo 35 sati na polarnoj hladnoći pod ruševinama zgrade koja se djelomično srušila dan ranije zbog eksplozije plina, izjavili su ruski dužnosnici nazvavši njegovo preživljavanje čudom.

Vezani članci Medicinsko osoblje, ilustracija Dok neke zemlje popuštaju mjere, kod njih zbog naglog porasta broja zaraženih uvode neradne dane: ''Broj novih novih slučajeva dosegao je vrhunac iz prošle godine'' Modni izleti (Foto: klyker.com) Pomiješali modu iz cijelog svijeta, rezultati su očekivano zbunjujući

U eksploziji plina u stambenoj zgradi u središtu Magnitogorska u ruskoj regiji Čeljabinsku rano u ponedjeljak došlo je do urušavanja dijela zgrade od deset katova i pritom je poginulo sedam osoba, pokazuju posljednji podaci ruskog ministarstva za izvanredne situacije. Za 36 osoba još se traga.

"Dječakova majka je živa. Došla je u bolnicu i prepoznala je svog sina", rekao je glasnogovornik ministarstva dodavši da se dječak zove Vanja.

Trenutačna temperatura u industrijskom gradu Magnitogorsku na Uralu, oko 1700 kilometara istočno od Moskve, je minus 17 stupnjeva, a tijekom noći se spustila na minus 27 stupnjeva Celzija.

Bio je umotan u krevetiću

Dječaku je život spasilo to što je bio dobro obučen i pokriven u svom krevetiću. On je u vrlo teškom stanju, zadobio je ozebline i ozljedu glave, i bit će prebačen na liječenje u Moskvu.

Dijete je pronađeno ubrzo nakon što su spasitelji, koji su cijelu noć pokušavali pronaći desetke nestalih osoba, morali u utorak ujutro privremeno zaustaviti potragu zbog opasnosti od rušenja zgrade.

"Spasioci su čuli da netko plače, beba je spašena zahvaljujući tome što je bila u svom krevetiću umotana u tople pokrivače", rekao je Boris Doubrovski, guverner regije Čeljabinsk, za Telegram, a prenosi AFP.

U zgradi koja potječe iz sovjetskog doba, iz 1973. godine, oštećeno je ili uništeno 48 stanova, a dužnosnici su upozorili da bi se i druga dva dijela zgrade mogla urušiti pa su stanovnici evakuirani.

Ruske službe sigurnosti potvrdile su da je uzrok eksplozije curenje plina, te je otvorena istraga. (Hina)