Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NATO samit

Ivana Pezo Moskaljov iz Madrida: "Milanović je dosta popustio i vrući krumpir prebacio na Sabor"

Finska i Švedska i službeno su dobile pozivnicu za članstvo u NATO savezu. Na samitu u Madridu, Rusija je prozvana izravnom prijetnjom NATO članicama, SAD je najavio slanje dodatnih snaga i opreme u europske saveznice, a Ukrajini je obećana - dugoročna pomoć.

Hrvatsku je na samitu predstavljao predsjednik Zoran Milanović. Povijesni samit pratila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Pročitajte i ovo Razoren grad Avdiivka Potencijalna opasnost "Ovako će izgledati baltičke zemlje ako ih napadne Rusija": Grozomorno upozorenje o sudbini europskih gradova Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada rastu cijene Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom

"Zoran Milanović dosta je popustio kad su u pitanju njegovi stavovi oko Finske i Švedske. Vrući krumpir prebacio je na Sabor, koji tek treba odlučivati o ratifikaciji tih dviju država kada je riječ o ulasku u NATO", izvijestila je Pezo Moskaljov.

"Prije dva mjeseca Milanović je govorio da će svakog tko u Saboru bude glasao za proširenje NATO-a, a ne izbori se za Hrvate u BiH - smatrati izdajnikom. I danas se požalio da NATO lideri nisu informirani kad je riječ o BiH, čak i da ne znaju gdje je. Smatra da je stanje u susjednoj državi nestabilno i za njega je BiH - ključni sigurnosni problem", dodala je.

Rusija proglašena izravnom prijetnjom sigurnosti

Rusija je na samitu proglašena izravnom prijetnjom sigurnosti NATO-a. Ima li već reakcija iz Rusije?

"Gotovo 3500 akreditiranih novinara čulo je baš tu ključnu poruku sa samita o Rusiji kao o sigurnosnoj prijetnji. S obzirom na prijetnje, takav se i odgovor sprema biti - američki predsjednik Joe Biden najavljuje još veći vojni angažman na europskom tlu", rekla je Pezo Moskaljov.

"Dogovorena je i pomoć Ukrajini. Dok vojni saveznici razgovaraju kako riješiti jednu od ozbiljnijih kriza s kojom se suočavaju - Vladimir Putin se na srednjoazijskoj turneji. Planove Švedske i Finske, Moskva je nazvala destabilizacijskim potezom. Došla je i vijest da je Sirija priznala ruske separatističke pokrajine u Ukrajini", zaključila je.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene