Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG BIH

Milanović: "Tko bude glasao za proširenje NATO-a ja ću ga nazvati izdajnikom. I svakog tko popije kavu s njim"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u nedjelju da je izdajnik svaki zastupnik u Hrvatskom saboru koji će glasati za primanje Finske i Švedske u NATO prije promjene izbornog zakona u BiH.

Milanović je već nekoliko puta rekao da je protiv primanja Finske i Švedske u Sjevernoatlanski savez ako se ne promijeni izborni zakon koji brojnijim Bošnjacima omogućuje da preglasaju Hrvate u susjednoj državi.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Govoreći u Varaždinu, gdje je bio na proslavi Međunarodnog praznika rada, Milanović je novinarima izjavio da Hrvatska ima "povijesnu prigodu" da se izbori za bosanskohercegovačke Hrvate, što je ujedno i "hrvatski interes, a ne obijesna želja".

"Tko bude glasao drukčije (za primanje Švedske i Finske u NATO) ja ću ga nazvati izdajnikom. I svakog tko popije kavu s njim ili s njom nazvat ću izdajnikom. Nema druge", rekao je Milanović.

"Kada bih govorio uspavljivački kao Plenković - udbina škola iz Kumrovca - onda me nitko ne bi slušao. Ovako ja na sebe preuzimam teret da budem grozan, da me ljudi mrze, da me gađaju jajima, da mi fućkaju jer se borim za pravednu stvar. To je moja dužnost, ja sam predsjednik i vrhovni zapovjednik", dodao je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene