Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Član radikalno desne stranke Liga Paolo Polidori pokupio je odjeću beskućnika, bacio je u smeće pa se time pohvalio na Facebooku. Kasnije je svoju objavu obrisao.


Zamjenik gradonačelnika Trsta i član talijanske desne stranke Liga Paolo Polidori pohvalio se na Facebooku kako je uzeo odjeću beskućnika i bacio je u smeće.

Vezani članci Jero, beskućnik kojemu su Splićani platili sprovod Mjesec dana tijelo beskućnika iz Splita ležalo je na patologiji jer nije bilo novca za ukop. A onda su se pokrenuli dobri ljudi Matteo Salvini (Foto: AFP) Bivši prvi čovjek policije optužen za otmicu migranata, kao svjedok pozvan holivudski glumac: "Koliko je ozbiljno takvo suđenje?"

U svojoj objavi je napisao kako je bacio "masu krpa" u smeće. "Kao svaki normalan građanin koji u srcu ima pristojnost svojeg grada, skupio sam ih i bacio", napisao je i dodao: "Poruka je: nulta tolerancija! Želim da Trst bude čist!" Nakon brojnih oštrih kritika i reakcija svoju je objavu obrisao.

Svoj postupak opravdao je time što je beskućnik prosio na ulici u blizini gradske luke, a radi se o Rumunju za kojega Polidoro tvrdi kako mu je naređeno da napusti Trst, piše BBC.

Nakon burnih reakcije koje je izazvao, izjavio je kako će nabaviti novu odjeću za "skitnicu" ako on ode u prihvatilište za beskućnike. "Moja objava na Facebooku je zlouporabljena, ja nisam rasist", kazao je Polidori.

Građani na ulici ostavljaju toplu odjeću i deke za beskućnika, a u porukama na odjeći ispričavaju se "u ime grada Trsta". Novinar Il Piccola iz Trsta Diego D'Amelio objavio je na Twitteru kako to izgleda.

Paolo Polidori član je desničarske stranke Liga, stranke u kojoj je član i ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini. Stranka se ponosi svojom protuimigrantskom politikom i tvdri da je Italija preuzela previše migranata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju