Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica šefova kalabreške mafije 'Ndraghete, koji su godinama bili u bijegu, uhićeni su u planinskom bunkeru, gdje su 'živjeli kao životinje', objavio je talijanski državni tužitelj.


Giuseppe Ferraro (47) i Giuseppe Crea (37) bili su među najtraženijim talijanskim kriminalcima.

Vezani članci Talijanska policija pronašla pošiljku kalašnjikova među jabukama 01 Što su sočne ove jabuke: Talijanska policija u voćarni pronašla skriveno oružje Slika nije dostupna Policija razbila mafijaški TAJNI KOD!

Ferraro, kojeg policija smatra 'iznimno opasnim', osuđen je za nekoliko ubojstava i bio je u bijegu 18 godina. Crea, tražen zbog članstva u mafijaškoj organizaciji i iznude, policiji je izmicao 10 godina.

'Živjeli su u tom bunkeru, dobro skrivenom među drvećem u planini iznad Maropatija', rekao je kalabreški tužitelj Federico Cafiero de Raho.

Maropati je izolirani planinski grad koji su u 10. stoljeću mještani osnovali kako bi se sakrili i zaštitili od Saracena.

'Živjeli su kao životinje, potpuno izolirani od društva', rekao je tužitelj. Bez obzira na to, svoje su mafijaške poslove nastavili voditi. 'Ndrangheta se smatra najmoćnijom mafijaškom organizacijom u Europi. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju