Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena dvojica šefova 'Ndraghete

MAFIJAŠKE POSLOVE VODILI IZ BUNKERA Godinama živjeli kao životinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica šefova kalabreške mafije 'Ndraghete, koji su godinama bili u bijegu, uhićeni su u planinskom bunkeru, gdje su 'živjeli kao životinje', objavio je talijanski državni tužitelj.

Giuseppe Ferraro (47) i Giuseppe Crea (37) bili su među najtraženijim talijanskim kriminalcima.

Pročitajte i ovo Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj Suđenje članovima 'Ndranghete Moćna kriminalna mreža Završilo povijesno suđenje mafiji: Jeziva svjedočanstva o brutalnim zlodjelima, sudnica u bunkeru, zvučna imena iz politike, neviđene mjere sigurnosti...

Ferraro, kojeg policija smatra 'iznimno opasnim', osuđen je za nekoliko ubojstava i bio je u bijegu 18 godina. Crea, tražen zbog članstva u mafijaškoj organizaciji i iznude, policiji je izmicao 10 godina.

'Živjeli su u tom bunkeru, dobro skrivenom među drvećem u planini iznad Maropatija', rekao je kalabreški tužitelj Federico Cafiero de Raho.

Maropati je izolirani planinski grad koji su u 10. stoljeću mještani osnovali kako bi se sakrili i zaštitili od Saracena.

'Živjeli su kao životinje, potpuno izolirani od društva', rekao je tužitelj. Bez obzira na to, svoje su mafijaške poslove nastavili voditi. 'Ndrangheta se smatra najmoćnijom mafijaškom organizacijom u Europi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene