Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMIRI U SUSJEDSTVU

FOTO Kaos na predizbornom skupu: Policija palicama i štitovima rastjerivala agresivne prosvjednike

Kaos u Italiji - 1
Kaos u Italiji - 1 Igor PETYX / ANSA / AFP
Aktualno Galerija Kaos u Italiji - 1 Kaos u Italiji - 1 Foto: Igor PETYX / ANSA / AFP Kaos u Italiji - 2 Kaos u Italiji - 2 Foto: Igor PETYX / ANSA / AFP Kaos u Italiji - 3 Kaos u Italiji - 3 Foto: Igor PETYX / ANSA / AFP +0 Kaos u Italiji - 4 Galerija 1/4 >>
Samo nekoliko dana prije održavanja parlamentarnih izbora u Italiji, policija je intervenirala u Palermu gdje se obračunala s agresivnim prosvjednicima na predizbornom skupu vodeće kandidatkinje na izborima Giorgie Meloni.

Čelnica krajnje desno orijentirane stranke Braća Italije (Fratelli d'Italia) u utorak navečer obratila se tisućama svojih pristaša koji su se okupili u ovome talijanskom gradu, kada se pedesetak prosvjednika pokušalo popeti na pozornicu na trgu poznatom kao Piazza Politeama.

Policija je u rastjerivanju prosvjednika koristila palice, štitove i ostale raspoložive predmete, što se može vidjeti na video snimci incidenta.

Jednog policajca je šakom udario demonstrant, izvijestila je policija. Drugi prosvjednik uhićen je zbog bacanja boce. Jedan je demonstrant šakom udario policajca, a nije pošteđen ostao ni novinar lista La Repubblica kojega je policija bacila na tlo, izvijestile su novine.

Pročitajte i ovo Poplave u Italiji - 4 i susjedstvo u krizi Sanacija nakon razornih poplava u Italiji traje, neki su izgubili sve: "Ne znam kad ćemo se moći vratiti ovdje"

Pročitajte i ovo Poplava u Italiji KIŠA I POPLAVA VIDEO Stravične sudbine poginulih u oluji: "Silina riječne struje razbila je prozore i zatrpala ga namještajem. Nije mu bilo spasa"

Politički stručnjaci predviđaju uvjerljivu pobjedu stranci Giorgie Meloni i njezinoj desno orijentiranoj koaliciji.

Meloni se nedavno požalila ministru unutarnjih poslova na uznemiravanje i prijetnje za vrijeme održavanja njezinih kampanja.

Kada je čula uzvike prosvjednika u Palermu Meloni ih je potaknula na još glasniju viku, dodavši da će ona "vikati još glasnije jer ima crni pojas u vikanju".

Analitičari kažu da je jug Italije jedna od talijanskih regija koje su najpodložnije žestokim sukobima. Ondje bi populistički Pokret pet zvijezda (M5S) mogao u mnogim regijama odnijeti pobjedu desnici.

S približavanjem nedjeljnih izbora, predizborna kampanja postaje sve oštrija i žešća.

Čelnik M5S-a i bivši premijer Giuseppe Conte prošli je tjedan izazvao pomutnju kad je pozvao političara centra Mattea Renzija da se suoči s biračima u Palermu bez osiguranja. Renzi je kazao da je riječ o poticanju na nasilje.

Istodobno je Meloni optužila M5S da potplaćuje glasače na jugu, misleći na univerzalni temeljni dohodak koji je stranka uvela 2019., no desničarske ga stranke žele ukinuti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene