Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odveo ga u Izrael

Djeda istražuje tužiteljstvo: Slučaj navodne otmice jedinog preživjelog u padu žičare razmatra i talijanska vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska vlada razmatra svoj odgovor na navodnu otmicu iz Italije šestogodišnjeg dječaka koji je jedini preživio tragičnu nesreću pada gondole žičare na jezeru Maggiore u talijanskim Alpama u svibnju.

"Trenutno procjenjujemo incident kako bismo mogli intervenirati", rekao je u ponedjeljak novinarima ministar vanjskih poslova Luigi di Maio, izvijestila je novinska agencija ANSA.

Pročitajte i ovo Coculla Duga tradicija FOTO Bizarna procesija: Sveti Dominik prekriven zmijama proveden ulicama grada Matea Ćorić Brunović i Domagoj Zeba - 2 I posjetiteljima jeftinje Kreće besplatna žičara za Zagrepčane: "Uskoro ćemo objaviti nove niže cijene i za posjetitelje"

Dječaka, po imenu Eitan, djed s majčine strane odvezao je u subotu privatnim zrakoplovom iz Italije u Izrael bez znanja njegova skrbnika - tetke s očeve strane - i usprkos sudskom nalogu.

Djeda sada istražuje tužiteljstvo u gradu Paviji na sjeveru Italije, navodi ANSA.

Njegovi odvjetnici objasnili su da je djelovao u žaru trenutka. Izraelac se sastao s dječakom kako je dogovoreno radi posjeta, ali ga navečer nije vratio u tetkinu kuću.

Umjesto toga, prema medijskim izvještajima, dječak koji ima i izraelsku putovnicu odvezen je iznajmljenim automobilom u Švicarsku prije nego što je iz Lugana u Izrael odletio privatnim zrakoplovom.

Dječak je u tragediji izgubio roditelje, brata i dva pradjeda, a i sam je zadobio teške ozljede.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene