Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povijesni korak za ravnopravnost

Istospolna vjenčanja uskoro u washingtonskoj katedrali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U washingtonskoj nacionalnoj katedrali, 106 godina starom zdanju, uskoro će se početi održavati istospolna vjenčanja, najavio je dekan katedrale velečasni Gary Hall.

Opisujući to kao "još jedan povijesni korak prema većoj ravnopravnosti", velečasni Hall je rekao kako je odluka donesena nakon što su prihvaćeni novi zakoni o istospolnim brakovima u državi Maryland, te u Districtu Columbiji, gdje je crkva smještena.

Pročitajte i ovo Katedrala u u Kölnu Problemi u Njemačkoj Skandal u nadbiskupiji: Svećenici pretraživali pornografiju na poslovnim računalima, pokrenuta istraga Snažna oluja pogodila SAD Veliko nevrijeme VIDEO Najmanje dvoje poginulih u olujama na istoku SAD-a: Stotine tisuća stanovnika bez struje, otkazani brojni letovi...

"S puno entuzijazma potvrđujemo da je svaka osoba Božje voljeno dijete, a to uključuje puno sudjelovanje svih homoseksualaca i lezbijki u životu ove katedrale, duhovnog središta ove zemlje", rekao je Hall.

Katedrala pripada Episkopalnoj crkvi, denominaciji Anglikanske crkve, koja je nedavno odobrila nova pravila za istospolna vjenčanja u zemljama u kojima su ona legalna.
Zasad nije poznato kad će se održati prva istospolna vjenčanja u nacionalnoj katedrali.

>> Gay je OK i u Urugvaju: Istospolni brakovi na korak do legalizacije

Američki predsjednici upravo su u toj katedrali nazočili brojnim posebnim događajima, u njoj su održani i pogrebi Dwighta Eisenhowera (1969.), Ronalda Reagana (2004.) i Geralda Forda (2007.), a tamo je i Martin Luther King održao posljednju propovijed.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene