Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša kvaliteta zraka

Ispred sjedišta UN-a postavljeni šatori napunjeni zagađenim zrakom, kroz njih prošao i član Europske komisije

Povjerenik Europske komisije Karmenu Vella u šatoru sa zagađenim zrakom (Screenshot: Twitter)
Povjerenik Europske komisije Karmenu Vella u šatoru sa zagađenim zrakom (Screenshot: Twitter)
Kako bi iskusili boravak na mjestima sa zagađenim zrakom, sudionici Opće skupštine UN-a mogu ući u šatore koji su postavljeni ispred sjedišta UN-a u New Yorku i koji su puni zraka iznimno loše kvalitete.

Da bi donosili valjane odluke o zagađenom zraku, treba ga i iskusiti. Upravo je to sudionicima ovogodišnje Opće skupštine UN-a omogućila Svjetska zdravstvena organizacija.

Postavili su šatore u koje su pustili zagađen zrak i u njih pozvali političare. Pojedini su se odazvali te u šatorima proveli neko vrijeme.

Pročitajte i ovo Smanjene su emisije zagađivačkih plinova (Foto: Getty) U posljednjih 27 godina Dišemo li lakše? Pojedine emisije zagađivačkih plinova smanjene za čak 90 posto, ali...

Pročitajte i ovo Zagađenje zraka (Foto: Getty Images) Promet najopasniji Alarmantni izvještaj: Godišnje u Europi zbog ovoga umre 400.000 ljudi, pitali smo stručnjakinju prijeti li opasnost i Hrvatskoj

Među onima koji su prošli kroz šatore bio je i povjerenik Europske komisije Karmenu Vella.

Kao dio inicijative ''Čisti zrak'' Vlade se moraju obvezati na postupke koji će zrak učiniti sigurnijim, najkasnije do 2030. Kako bi osigurali zdravstvenu dobrobiti svih nas, Svjetska zdravstvena organizacija zahtijeva od svjetskih vođa, mladih aktivista i medija da prođu kroz ove šatore.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene