Obavijesti Video Pretražite Navigacija
užas u susjedstvu

Svećenik uznemiravao djevojčicu: "Lijepa si. Kraj sebe trebaš imati starijeg i iskusnijeg muškarca"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Djed čiju je unuku navodno seksualno uznemiravao pravoslavni svećenik ispričao je što se u utorak dogodilo. Svećenik ju je zvao k sebi, a onda joj je počeo tepati.

Pravoslavnom svećeniku (62) iz Bileće u Srbiji određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je spolno zlostavljao 13-godišnju djevojčicu 22. kolovoza.

Djed zlostavljane djevojčice podijelio je priču za portal Nova.rs. Unuku odgaja sa svojom majkom, a tijekom ljeta njih dvije borave na selu.

"Tog jutra bila je sa mnom, donijeli smo mojoj teti neke proizvode iz vrta. Ja sam krenuo na posao, a ona mi je rekla: 'Djede, idem u trgovinu i vraćam se kući. Ja sam joj rekao 'dobro' i ona je otišla. Nekoliko sati kasnije jedan rođak javio mi je šta se dogodilo", ispričao je djed.

Pročitajte i ovo Ilustracija Start s debelim minusom Toj smo djeci svi pucali u noge odmah nakon poroda: "Prestravljeni tamnoputi dječačić nije primijetio moje suze..."

Došao je na mjesto događaja i tamo zatekao policiju. Ispričao je da se djevojčica vraćala iz trgovine. Svećenik ju je dozivao da dođe k njemu, a iako je odbila, inzistirao je da dođe na pet minuta.

13-godišnjakinja ga je svaki dan viđala na istom mjestu i rekla je da joj je uvijek ljubazno mahao i pozdravljao je, pa nije imala nikakve sumnje. 

Kada mu je prišla, ispitivao ju je o obitelji, a onda joj je rekao da je lijepa. "Rekao joj je da mora znati da djevojčice od 13 godina trebaju imati pored sebe muškarca, a da je najbolje da to bude stariji čovjek jer je on iskusniji i da će paziti na nju", ispričao je djed. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pronašli ga planinari Misteriozni čovjek vuk snimljen u šumi: "U ruci je držao koplje, bio je jako prljav i nije skidao pogled s nas"

Nakon što ju je uznemiravao, djevojčica je počela bježati. "Našli su je u dvorištu kako jeca, jedva je došla do zraka", opisao je djed. 

Njezin rođak i njegovi prijatelji krenuli su u potragu za svećenikom. Skrivao se, a kako nisu znali o kome je točno riječ, pokušali su ga identificirati tako što su djevojčici pokazali njegovu fotografiju. 

Uhićen je u kući travarice, a iz Eparhije Mileševske, u čijoj je službi, rekli su da će poduzeti sve neophodne mjere i najstrože kazniti počinitelja ako se dokaže njegova odgovornost.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene