Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv 98 posto

98 posto Islanđana ne želi vratiti novac Velikoj Britaniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islandski glasači golemom su većinom u subotu odbacili sporazum vrijedan 3,9 milijardi eura o vraćanju duga Velikoj Britaniji i Nizozemskoj nastalog propašću islandske internetske banke Icesave, prema službenim djelomičnim rezultatima.

Djelomični referendumski rezultati nakon prebrojavanja 18.000 glasova pokazali su da je njih 98 posto protiv sporazuma. Od 230.000 islandskih glasača zatraženo je da odobre sporazum o povratu novca Velikoj Britaniji i Nizozemskoj koji su isplatile svojim štedišama koji su izgubili novac na računima u propaloj banci Icesave.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu barem erupcija jenjava VIDEO Temperature na Islandu debelo ispod nule, a lava oštetila cijevi za toplu vodu: "Jako je loše" Erumpirao vulkan na Islandu Prijeti li nova evakuacija? VIDEO Ponovno erumpirao vulkan na Islandu: Rastopljeno kamenje izbacuje se iz pukotina u zemlji

>> Islanđani na referendumu o problemu koji podsjeća na Ljubljansku banku

Island treba odobriti sporazum s Velikom Britanijom i Nizozemskom kako bi dobio stranu pomoć koju treba da bi oporavio svoje gospodarstvo. Islandska premijerka Johanna Sigurdardottir rekla je kako će njezina vlada lijevog centra ostati na vlasti i nakon što je sporazum o vraćanju duga koji je dogovorila velikom većinom odbačen na referendumu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene