Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska vlada 'razočarana' je rezultatom islandskog referenduma o posljedicama stečaja banke Icesave i ispituje mogućnosti obraćanja sudu radi povrata iznosa koje potražuje London, rekao je u nedjelju drugi čovjek ministarstva financija.


'Pokušali smo postići rješenje pregovaranjem s Islandom' ali je 'taj sporazum sada odbačen'. 'To je razočaravajuće', izjavio je Danny Alexander na BBC-ju. 'Razmotrit ćemo situaciju s našim međunarodnim partnerima, počevši od Nizozemske', koji također traže od Islanđana povrat 3,9 milijardi eura. 'No, čini se da će ta afera sada završiti pred sudom', dodao je on.

'U tijeku je već sudski postupak u okviru Europskog gospodarskog prostora', naglasio je on, i 'vidjet ćemo kako ćemo mu se priključiti'.

Islanđani su jasno na referendumu odbacili sporazum o povratu 3,9 milijardi eura koje potražuju London i Den Haag nakon stečaja banke Icesave 2008., dovodeći u nezgodan položaj vladu u Reykjaviku. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna 98 posto Islanđana ne želi vratiti novac Velikoj Britaniji Slika nije dostupna Icesave: Island iznio novi prijedlog Londonu i Den Haagu