Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papin posjet BiH

Reakcija islamske zajednice u BiH povodom dolaska pape Franje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini pozdravlja najavljeni pohod pape Franje toj zemlji cijeneći ga kao osobu koja potiče suradnju, razumijevanje i opći napredak, prenijela je u ponedjeljak Muslimanska informativna agencija IZ u BiH (MINA).

"Povodom najavljenog dolaska pape Franje u posjet BiH, rijaset (poglavarstvo) Islamske zajednice pozdravlja otvorenost BiH za dolazak i gostoprimstvo svih ljudi dobrih namjera, posebice onih koji potiču međureligijsku suradnju, razumijevanje među ljudima i napredak društva. U tom kontekstu gledamo na najavljeni dolazak pape Franje u Sarajevo, želimo mu dobrodošlicu i nadamo se da će njegov posjet biti koristan za našu državu i sve njene građane, posebice za jačanje međureligijske suradnje i razumijevanja među vjernicima različitih religija", izjavio je Ramiz Čolić, ravnatelj Uprave za vanjske poslove i dijasporu i član rijaseta Islamske zajednice i BiH.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Papa Franjo u Sarajevu će biti jedan dan

Čolić je u ime rijaseta istodobno podsjetio na nesebično zalaganje pape Ivana Pavla II za prekid stradanja i razaranja BiH tijekom agresije od 1992. do 1995. godine, kao i za izgradnju multietničkog društva u toj zemlji na načelima istine, pravde i jednakopravnosti.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u ponedjeljak je najavio kako će se prigodom Papina pohoda Sarajevu, najavljenog za 6. lipnja, nastojati organizirati njegov susret s predstavnicima različitih vjerskih zajednica koje djeluju u BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene