Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gađali cijelu Ukrajinu

Ukrajinci žestoko napadnuti, ispaljene i rakete S-300: "Srušili smo im 20 borbenih dronova"

Ukrajinska protuzračna obrana
Ukrajinska protuzračna obrana Foto: Reuters/CCTV
Ukrajinski mediji prenose kako je tijekom noći uništeno 20 ruskih borbenih dronova.

Ukrajinska protuzračna obrana uništila je 20 borbenih dronova koje je tijekom noći lansirala ruska strana ciljajući sedam ukrajinskih regija diljem zemlje, rekao je u utorak zapovjednik ukrajinskog ratnog zrakoplovstva Mikola Oleščuk.

Dronovi su uništeni iznad južnih oblasti Mikolajiv, Odesa i Herson, iznad središnjih oblasti Dnjepropetrovsk, Poltava i Vinicija te iznad Lavova na zapadu, rekao je Oleščuk.

Pročitajte i ovo Ilustracija u okolici Sirača U šumi poginuo otac troje djece: "Došao sam tamo i vidio da je pod stablom"

Rusija je u nekoliko valova lansirala borbene dronove iranske proizvodnje Šahid na ključnu infrastrukturu i elektrane, potvrdili su ukrajinski dužnosnici i vojska.

Guverner Lavova Maksim Kozitski je rekao da je dron oštetio važan infrastrukturni objekt na zapadu zemlju te izazvao požar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jezivo svjedočanstvo Zatočeni su u sobama, u neljudskim uvjetima zbog kojih umiru: "Moj je djed u bolnicu stigao žedan i gladan"

Zbog krhotina od pada dronova u području Odese su uništeni električni vodovi, rekao je guverner Oleh Kiper. U Poltavi su također oštećena energetska postrojenja i oprema.

Rusija je posljednjih tjedana pojačala napade na ukrajinski energetski sektor.

Ukrajina je objavila da je Rusija lansirala i četiri projektila iz raketnog sustava zemlja-zrak S-300, ali nije otkrila što se dogodilo s tim projektilima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene